Skip Navigation Links
artikel
 
Aan alle Plekkers en Plekkerinnekes!
ma 23-10-2017
Plekkers en Plekkerinnekes,
 
De commissies zijn alweer druk bezig met de organisatie van carnaval 2017-2018.
Het beloofd weer één groot feest worden!
 
Zaterdag 4 november zal het seizoen afgetrapt worden met het uitkomen van het jeugdtrio en de 57e prins der Plekkers onder toeziend oog van enkele gastverenigingen. Wij hopen hier natuurlijk een machtig mooie avond van te kunnen maken met ALLE Plekkers en Plekkerinnekes! Ook deze avond zal muzikaal worden ondersteund door niemand minder dan onze eigen, welbekende huis-DJ……
DJ STAGA!
 
Wegens teruglopende animo is besloten om de boerenbruiloft te laten vervallen. Maar niet getreurd, deze dinsdag zal natuurlijk door medewerking van de commissies GRANDIOOS worden ingevuld om ook deze carnaval tot een feestelijk en knallend einde te brengen!
 
Als eerst volgende activiteit na het prinsenbal staat op 16 december het welbekende liedjesbal gepland, met talent van eigen bodem. Dit is ieder jaar weer een enorm succes waar de nieuwe carnavalskraker er met de winst vandoor zal gaan!
 
Heb je zin om ‘THE NIEUWE VOICE’ van het plekkersriek te worden, geef je dan snel op, vóór 1 december, bij Jan Hendriks (06 17746800 of 0485-573325) VOL=VOL
 
Namens het bestuur van CV De Plekkers nodigen we jullie allen van harte uit om er samen met ons weer een mooi seizoen van te gaan maken!
 
ALAAF!! 

 

Archief van nieuws
 
oktober 2017
september 2017
augustus 2017
juli 2017
juni 2017
mei 2017
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS