Skip Navigation Links
artikel
 
Bonte aarde feest bij de wereldboom
di 25-09-2018
Bonte aarde feest bij de Wereldboom!
 
Op zondagmiddag 7 oktober heeft de Wereldboom iets nieuws: een Bonte aarde feest. De aftrap om 14.00 uur is een roofvogelshow! Een buizerd helpt het nieuwste prentenboek van Monique van der Zanden te presenteren: Sprankel, de cirkel van het leven. Daarna zijn er op en om het erf van de Schutkooi in Vortum-Mullem avontuurlijke activiteiten voor jong en oud, zoals zelf graan malen en van het meel een pannenkoek bakken op houtvuur.
 
De Wereldboom bestaat zeven jaar. In die jaren kon je door middel van workshops en andere activiteiten in ‘het grote verhaal’ stappen: het universele verhaal van de aarde die ons nodig heeft en van de mensen die elkaar en de aarde nodig hebben. In de komende jaren komt de nadruk meer te liggen op de schaapskudde en het ‘beleef-erf’. Het eerste Bonte aarde feest sluit daarop aan.
Frank en Monique van der Zanden, de drijvende krachten achter de Wereldboom, willen het grote verhaal beter uit de verf laten komen. Daarom hebben zij er in de afgelopen twee jaar achter de schermen hard aan gewerkt om er woorden aan te geven. Het resultaat: twee prachtige boeken, een boek op stapel en een koerswijziging.
 
Sprankelende beelden
In de boeken gaat Monique een stapje verder dan ‘mensen en aarde hebben elkaar nodig’; ze laat zien hoe we in feite familie zijn van alles om ons heen – en hoe we voor altijd deel uitmaken van die familie, de kosmos.
In 2017 verscheen Licht; een vertelling voor mensen van 12 tot 100+. Op 7 oktober verschijnt een prentenboek voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar: Sprankel; de cirkel van het leven. Bij beide boeken is een vertelvoorstelling gemaakt, waarvan Sprinkel Sprankel te zien is op het Bonte aarde feest.
Aan een boek voor de tussenliggende leeftijdsgroep wordt nog gewerkt: een legende over de kinderen van de bonte aarde, voor kinderen van 8 tot 12 jaar (verschijnt 2019).
De boeken zijn bedoeld voor iedereen die zijn/haar kinderen wil grootbrengen in verbondenheid met alles wat leeft!
 
Beleef-erf en schaapskudde
Bij het verhaal van de bonte aarde, dat ook doorklinkt in Licht en in Sprankel, hoort het ‘beleef-erf’ van de Schutkooi, dat steeds verder uitgebouwd wordt. Erf en Avonturenbos zijn vrij te bezoeken. Binnenkort kan er ook een vlinderroute worden gelopen. Qua georganiseerde activiteiten beperkt de Wereldboom zich voortaan voornamelijk tot avonturen met de schaapskudde en de grote ‘gezinsdagen’ zoals lammetjesdag en het bijenfeest.
De Wereldboom blijft kleinschalig met een groot hart voor al wat leeft! Met daarbij de boodschap: zonder jou is de wereld niet compleet. Zelf beleven blijft centraal staan.
 
Bonte aarde feest
Het Bonte aarde feest is te bezoeken van 14.00 tot 17.00 uur. De Schutkooi (Veerweg 3, Vortum-Mullem) is geopend, zodat tussendoor de dorst en lekkere trek gestild kunnen worden.
Aanmelden voor het Bonte aarde feest is niet nodig. Toegang en parkeren zijn gratis, maar voor enkele activiteiten wordt een kleine onkostenvergoeding van € 2,50 gevraagd. Behalve Sprankel  (€ 14,95) zijn er ook andere kinderboeken van Monique te koop. Let op: geen PIN aanwezig! Meer informatie op de website.
 

1 bijlage:
Prentenboek Sprankel
340,83K Downloaden
 

Archief van nieuws
 
september 2018
augustus 2018
juli 2018
juni 2018
mei 2018
april 2018
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS