Skip Navigation Links
artikel
 
Ook de pronkzittingcie is weer begonnen!
vr 20-10-2017
VORTUM-MULLEM oktober 2017

Beste mensen,

De herfst bladeren vallen weer naar beneden en het eerste bord van de carnavalsvereniging is weer te aanschouwen in Vortum-Mullem. Dat betekent dat het circus weer begint te draaien voor de carnaval in 2018. Zo ook met de pronkzittingsavonden, waarvoor de commissie weer een aantal malen bij elkaar is geweest.

Met trots en bewondering mogen we toch wel stellen dat de pronkzitting in Vortum-Mullem, elk jaar weer, een groot succes is. Natuurlijk kan het altijd beter en professioneler. Maar belangrijk is wie wat waar wanneer en waarom zegt. Dat maakt de pronkzitting nou zo mooi. De complimenten aan de grote groep vrijwilligers die er elk jaar weer op geheel eigen wijze twee mooie avonden van maken.

Dit alles kan niet tot stand komen zonder de inzet van de mensen in Vortum-Mullem. De pronkzitting is er voor u maar ook zeer zeker door u. Wat is er nu mooier dan meedoen , ja natuurlijk met een drankje en een hapje in de zaal zitten. Maar als u eenmaal meegedaan hebt wilt u niet anders meer . Wij nodigen jonge en oude lefgozers en creatievelingen uit om mee te denken en eventueel actief mee te doen aan de pronkzitting 2018.

Deze brainstormsessie zal plaatsvinden op VRIJDAG 10 NOVEMBER in ut Benkske om 20.30 uur.

Mocht u onverhoopt verhinderd zijn om te komen kunt u met uw tips en goede hints altijd terecht bij P. Lamers ( T: 0653825790 )

3x Alaaf,

De Pronkzittingcie.

 

Archief van nieuws
 
september 2018
augustus 2018
juli 2018
juni 2018
mei 2018
april 2018
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS