Skip Navigation Links
artikel
 
De neje heersers staan te trappelen!!!
za 14-10-2017
Hallo Plekkers en Plekkerinnekes ......

Nog 3 weken en dan is het weer zover...
De aftrap van het nieuwe carnavals seizoen 2017 / 2018 . 
?Op 4 November voor de ALLERLAATSTE keer in het gemeenschapshuus het uitkomen van onze neije heersers van het Plekkersriek .
Het word weer een drukke avond VOL met verrassingen . De presentatie van de neije kledinglijn van VG Tumult en wat te denken van de dansgarde " The Golden Girls " . Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot een gezellige groep van 10 dames die ook voorzien zijn van een spiksplinternieuw tenue . Ook deze zullen geshowd worden in combinatie met een spetterend optreden waar snoeihard op getraind is het afgelopen jaar . En alsof het nog niet genoeg is , DE bekendmaking van het Jeugdtrio , het Boerenbruidspaar en tot slot DE 57 ste prins van de Plekkers . We willen er aan toevoegen dat de neije heersers er gruwelijk veul zin in hebben en dat we al veul schik gehad hebben in de veurbereidingen .Dit alles word ook nog vergezeld van een gastvereniging CV De Erdmennekes dus het beloofd weer een waar spektakel te worden .

Dus om een lang verhaal kort te maken .......

4 NOVEMBER AS. 
ALLE PLEKKERS EN PLEKKERINNEKES VAN HARTE WELKOM @ HET GEMEENSCHAPSHUUS !!!!!!

PS........
Succes met poule

 

Archief van nieuws
 
september 2018
augustus 2018
juli 2018
juni 2018
mei 2018
april 2018
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS