Skip Navigation Links
artikel
 
We zijn er bijna: iedereen in het Land van Cuijk glasvezel
vr 28-07-2017
 

Vakantie-update juli 2017
 
We zijn er bijna: iedereen in het Land van Cuijk glasvezel.

Met deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de stand van zaken en geven we u een kijkje achter de schermen.


Zoals u weet is LVCNET een coöperatie zonder winstoogmerk. We hebben het doel om voor iedereen in het Land van Cuijk een snelle en kwalitatief goede internetverbinding via glasvezel mogelijk te maken. Honderden enthousiaste vrijwilligers werken gezamenlijk aan dit doel, waarvoor dank.
We hebben de afgelopen tijd veel werk verzet en vele opties en mogelijkheden bekeken. Dat heeft veel tijd gekost maar nu zijn we op een punt gekomen dat we er bijna zijn.
 
Wat hebben we tot nu toe bereikt?
We lieten u weten dat we in gesprek zijn met een netwerkexploitant die het netwerk wil aanleggen. De grootte van het project, de enorme investering, de complexe voorbereidingen en de te sluiten contracten hebben veel aandacht nodig. Gelukkig is bijna alles klaar, maar aan de laatste puntjes wordt nog gewerkt. Dan hebben we een mooie ‘deal’. Enkele high-lights daaruit zijn dat iedereen in het Land van Cuijk een aansluiting kan krijgen. En dat de abonnementen en prijzen, zoals afgesproken is bij het tekenen van uw contract, hetzelfde blijven. Zodra alles rond is volgt daar meer nieuws over. 

De exploitant investeert tientallen miljoenen en gebruikt hier o.a. een regeling van de Rijksoverheid voor. Zo goed als alle details zijn uitgewerkt en is de netwerkexploitant druk bezig met alle voorbereidingen. Zodra alle details en de contracten tussen de gemeentes en exploitant rond zijn, zal in iedere gemeente hierover een besluit genomen worden. Zodra de laatste details afgestemd zijn, vertellen we u wat die details zijn.

Met een glasvezelnetwerk kan zoveel meer als alleen internetten, televisie kijken of telefoneren. We zijn nu ook bezig om die meerwaarde van glasvezel om te zetten in concrete diensten voor bijvoorbeeld zorg, onderwijs, bedrijven, ontspanning en dergelijke. Daarover berichten we een andere keer.
 
Wanneer beginnen de graafwerkzaamheden?
Wat ons betreft liever gisteren dan vandaag! De netwerkexploitant wil eind 2017 starten met de daadwerkelijke aanleg van het netwerk. De besluitvorming in de gemeentes zal in het najaar plaatsvinden. Om het netwerk in het Land van Cuijk uit te rollen zal ongeveer anderhalf jaar nodig zijn. Zodra de graafploeg bij u in de straat komt, kunt u vrij snel daarna gebruik maken van de glasvezel. We organiseren vooraf nog informatiebijeenkomsten over hoe de uitrol in zijn werk gaat.
 
Zodra de laatste details rond zijn, laten we u dat zo snel mogelijk weten. Volg daarvoor ook het nieuws op www.lvcnet.nl/blog .
Hier leest u de raadsinformatiebrief die de raadsleden ontvingen van de gemeente.

Voor nu wensen wij u een fijne zomerperiode.
 
Namens het bestuur,
Hugo Bens, voorzitter.

 

 
Voor meer informatie kijk op: www.lvcnet.nl  
Facebook: https://www.facebook.com/LvCnet
Twitter: https://twitter.com/LvCnet_nl

 

Archief van nieuws
 
juli 2018
juni 2018
mei 2018
april 2018
maart 2018
februari 2018
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS