Skip Navigation Links
artikel
 
Aanmelding kinderen Peuterspeelzaal Duimelijntje
do 19-04-2018

Beste ouders, verzorgers,
 
De peuterspeelzaal is één van de eerste stappen uit de eigen wereld van uw peuter. Kinderen van 2 en 3 jaar kunnen iedere week onder deskundige begeleiding spelen met hun leeftijdsgenootjes. Op de peuterspeelzaal leren zij een aantal belangrijke vaardigheden, zoals samenwerken met andere kinderen, op je beurt wachten en eerlijk delen. Spelenderwijs vergroten de peuters hun ervaringswereld. Daarnaast zal door de nauwe samenwerking met de basisschool de overgang naar het onderwijs straks eveneens soepeler verlopen.
 
Het peuterspeelzaalwerk wordt niet verzorgd door basisschool Sint Anna zelf, maar dit wordt uitgevoerd door Spring Kinderopvang in de persoon van juffrouw Gerdien Deenen. Bij voldoende inschrijvingen zal peuterspeelzaal Duimelijntje aankomend schooljaar in augustus weer van start gaan.
 
Hebt u een kind/kinderen in deze leeftijdsgroep of wordt uw kind binnenkort twee jaa, dan kunt u uw kind aanmelden voor de peuterspeelzaal in Vortum-Mullem door een mailtje te sturen naar h.cremers@skov-onderwijs.nl onder vermelding van uw eigen naam, telefoonnummer en de naam en geboortedatum van uw kind. Dan nemen wij contact met u op om u verder te helpen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Mede namens Spring Kinderopvang,
 
 
Henny Cremers

 

 

Archief van nieuws
 
april 2018
maart 2018
februari 2018
januari 2018
december 2017
november 2017
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS