Skip Navigation Links
artikel
 
Furaha Orphans
zo 02-12-2018
Het is een feit!!!!         
In Februari 2019 reis ik voor de vijfde keer naar Kenia ! Dit keer samen met mijn man Folgert. We gaan natuurlijk in de eerste plaats kijken hoe het met de weeskinderen gaat en hoe het basisonderwijs functioneert. De ervaring leert dat er altijd veel gerepareerd moet worden of dat er nieuwe dingen gekocht moeten worden. Behalve de nodige reparaties willen we in elk geval ook  proberen om samen met de oudste kinderen nieuwe bedden te maken. Behalve dat de oude bedden (na herhaaldelijke reparaties) echt aan vervanging toe zijn is het ook een mooi moment om de kinderen (tieners) kennis te laten maken met een vak. Tony ( sponsorkind van Dorothee en Pieter-Jan ) zal in zijn nopjes zijn want hij vond het in 2015 al zo leuk om samen met Francien te timmeren en te zagen maar ook de andere kinderen zullen zeker willen helpen. Terwijl Folgert en Boni met de kinderen aan het werk zijn ga ik ook in gesprek met onze moederfiguur Elizabeth over het wel en wee van onze weeskinderen en ook met de leerkrachten van school over het toekomstig beleid . We weten natuurlijk allemaal dat dit alles ook kosten met zich meebrengt.
Het zou fijn zijn als we een extra “zakcentje” mee kunnen nemen om daar de dingen te doen die op dat moment nodig zijn.
Mocht u ons willen steunen dan zijn we daar uiteraard erg dankbaar voor.
U kunt een bijdrage overmaken naar :
Stichting Furaha Orphans Kenia
Nl39 INGB 0004657258 ovv donatie project 2019.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.furaha.nl
Met vriendelijke groet
Wilhelmien de Jonge-Straatman
 

 

Archief van nieuws
 
mei 2019
april 2019
maart 2019
februari 2019
januari 2019
december 2018
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS