Skip Navigation Links
artikel
 
Inwoners Vortum-Mullem bedankt!
vr 06-04-2018
Inwoners Vortum-Mullem bedankt!
 
Onlangs zijn de gemeenteraadsverkiezingen geweest, de stemmen zijn geteld en de uitslag is bekend. Het doet mij als geboren en getogen inwoner van Vortum-Mullem enorm goed dat er wederom zo’n grote opkomst was in het dorp. Ruim 70% van de stemgerechtigden hebben hun stem uitgebracht in Vortum-Mullem, in vergelijking met de totale opkomst in de gemeente Boxmeer met nog geen 63% en landelijk zelfs maar 55%.
 
Ik wil dan ook alle stemmers hartelijk danken voor het uitbrengen van hun stem; ongeacht op wie ze hun definitieve keus hebben laten vallen. Het is belangrijk om jezelf te laten horen wanneer dat kan, zo kun je als inwoner mee beslissen in het beleid van onze gemeente.
Met voorkeursstemmen mag ik voor de vierde keer op rij plaatsnemen als raadslid binnen de gemeenteraad van gemeente Boxmeer. Ik wil dan ook alle mensen die hun stem op het CDA hebben laten vallen extra bedanken voor hun steun!
 
In 2006 heb ik mij voor het eerst verkiesbaar gesteld, met de volgende visie:
“Ik vind het belangrijk dat de belangen van Vortum-Mullem meegenomen worden in de gemeentepolitiek van de gemeente Boxmeer, omdat uiteindelijk de vele kleine kernen het beeld van de gemeente bepalen. Op dit moment zijn de sanering van stankcirkels, woningbouw en de realisatie van het jeugdhuis speerpunten in Vortum-Mullem.”
Geweldig om te zien dat in de loop der jaren deze speerpunten steeds meer werkelijkheid zijn geworden. Als dorp mogen we enorm trots zijn wat er in de loop van de tijd is bereikt:
  • Stankcirkels zijn weg;
  • Er zijn volop mogelijkheden om te bouwen in Vortum-Mullem;
  • Mogelijke realisatie van meerdere huurwoningen;
  • Behouden van de basisschool met een kwalificatie GOED;
  • Realisatie MFA Knillus; prachtig om te zien dat zo veel mensen op een positieve manier hieraan letterlijk meewerken.
 
Ik hecht er waarde aan dat Vortum-Mullem vertegenwoordigd is in de gemeenteraad en na de uitslag van afgelopen verkiezingen Vortum-Mullem zelf ook. Gemeente en dorpsraden krijgen steeds meer eigen verantwoordelijkheden. Betrokkenheid en samenhorigheid in het dorp zijn dan ook enorm belangrijk om Vortum-Mullem nog meer op de kaart te zetten. Ik hoop dan ook samen met alle inwoners van Vortum-Mullem er weer positief en actief tegen aan te gaan de komende vier jaar! Zo kunnen we onze stem als Vortum-Mullem ook de komende jaren laten horen binnen de gemeente.


 

 

Archief van nieuws
 
december 2018
november 2018
oktober 2018
september 2018
augustus 2018
juli 2018
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS