Skip Navigation Links
artikel
 
Laatste PPPPPP poule dag
za 10-11-2018
Erik Deenen pakt koppositie in PPPPPP

(van onze verslaggever)
VORTUM-MULLEM. In een volgepakt KNILLUS werd afgelopen donderdag avond begonnen met de laatste poule avond, met als grote vraag, kan Dirigent Bart alle stoute dromen waarmaken.
Twee weken lang stond het felbegeerde bord met nr. 1 in zijn voortuin in Boukoul.
Het kleine dorpje onder de rook van Roermond, is al twee weken in de ban en het hele dorp denkt dat Bart daar de nieuwe prins wordt.
Één ding is duidelijk, niet alleen in Vortum-Mullem geeft de PPPPPP stof tot praten, ook in Boukoul gaat het al weken nergens anders over.
Was Bart vorige week nog vol overtuiging dat hij de absolute nr1 zou worden, afgelopen donderdag liet hij verstek gaan.
Ziek zogenaamd, maar ingewijden vertelden ons dat de spanning hem te veel geworden was.
Iets wat de Pakhuus Peeters Prestigieuze Plekkers Prinsen Poule Prinsen Platen Plaatser niet kon bekoren, want hij kon vrijdag morgen naar Boukoul afreizen, om het bord op te gaan halen.
Wat hem betreft wordt de vertrekkende dirigent Bart vervangen door Hans Thijssen, dat scheelt aanzienlijk in de kilometers.

Tegen het geweld dat donderdagavond plaats vond was niemand op gewassen.
Erik Deenen schoot vanuit het niets naar de eerste plaats met een dikke 33 stemmen.
Alweer een record.
Vlak op de voet gevolgd door Cris Ermers, met een 26 stemmen een goede tweede plaats.
Daarmee veroordeelde hij de bouwpastoor naar de vierde plaats.
Koos van Bree bleef op de derde plaats.

Over enkele uren gaan we weten of 1 van de favorieten hen rol kan waar maken, of tovert vorst Patrick een andere prins uit de steek.
Éen ding is duidelijk, het belooft weer een spannende avond te worden in KNILLUS.


 

 

Archief van nieuws
 
december 2018
november 2018
oktober 2018
september 2018
augustus 2018
juli 2018
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS