Skip Navigation Links
artikel
 
Gespreksgroep Sociom Boxmeer
wo 07-11-2018
Gespreksgroep Boxmeer
Maandelijks bijeen komen om, samen met een vaste groep mensen, je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen? Dat kan bij de ‘Gespreksgroep Boxmeer’, een nieuw initiatief van Sociom|Zin. Onder leiding van een deskundige vrijwilliger staat iedere maand een ander thema centraal, zoals een actualiteit, een thema zoals , ‘waardig leven is een kunst’ of een onderwerp als ‘positieve gezondheid’. De begeleider geeft achtergrondinformatie in de vorm van een krantenartikel of gaat met discussievragen aan de slag. Op welke manier dan ook, doel is samen in gesprek te gaan over zaken die je raken, die je interesseren, die er toe doen in je dagelijkse leven.
 
Sociom|Zin
Sociom|Zin is onderdeel van Sociom en timmert al weer geruime tijd aan de weg met een uitgebreid aanbod voor inwoners uit het Land van Cuijk. Er zijn bijvoorbeeld filmmiddagen, activiteiten bij op Uit op Zondag, lezingen en leesgroepen. Het oprichten van Gespreksgroep Boxmeer past goed in deze rij van activiteiten.
 
Hoe werkt het
De groep bestaat uit zes tot negen personen en komt maandelijks op dinsdagen bijeen van 10.30 tot 12.30 uur met halverwege de ochtend een korte pauze. Deelname is gratis. Voor koffie/thee betaal je een kleine bijdrage. Je kunt je aanmelden bij Sarah Schendeler, coördinator Sociom|Zin via sarahschendeler@sociom.nl of via tel.nr. 0485-700500. Op www.sociom.nl vind je ook informatie.
 
Waar
In het Parochiehuis aan de Sasse van IJsselstraat 8, 5831 HD  Boxmeer.
 

 

Archief van nieuws
 
januari 2019
december 2018
november 2018
oktober 2018
september 2018
augustus 2018
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS