Skip Navigation Links
artikel
 
Avondvierdaagse Boxmeer
za 12-05-2018
Avondvierdaagse Boxmeer
i.c.m. Vierdaagse Boxmeer
5 – 6 – 7 - 8  juni 2018
 
Op dinsdag 5 juni 2017 start de Boxmeerse avond wandelvierdaagse voor de 39e keer.  Vorig jaar deden er dagelijks maar liefst 1.700 wandelaars aan mee.
 
Deze avondvierdaagse is uniek, want het is niet alleen een avondvierdaagse, maar ook een vierdaagse. Immers er wordt niet alleen gewandeld op 5, 10 of 15 km, maar ook 20 en 25 km. De eerste drie genoemde afstanden zijn vooral bedoeld voor de jeugd (en dat vormt veruit de grootste groep met hun begeleiders) en de twee laatstgenoemde afstanden zijn voor de meer getrainde wandelaars die deze avondvierdaagse als een meerdaagse training beschouwen voor de Nijmeegse.
 Langere afstanden starten vanaf dit jaar eerder
Het was een wens van de lange afstandwandelaars om wat eerder te kunnen starten. Dan komt men niet zo laat terug en loopt de binnenkomst vrijwel gelijk met de wandelaars op de korte afstanden. Die wens is gehonoreerd. Vandaar dat vanaf 2018 de wandelaars op de 20 en 25 km voortaan iedere dag kunnen starten vanaf 15.00 uur. Men hoeft op de langere afstanden overigens niet alle dagen deel te nemen, daarom ook leuk om te doen en als training komt dit ook prima uit op de wandelagenda.
 
En ja, nu voor de 39e keer weer een echte (avond)vierdaagse in Boxmeer. Dat mag best al wel een traditie genoemd worden. Een traditie voor de jeugd in Boxmeer en omgeving, maar ook voor vele ouders. Want wie heeft daar vroeger als kind ook al niet aan meegedaan aan de hand van zijn ouders, nu de opa’s en oma’s die op vrijdagavond de wandelaartjes feestelijk in het Weijerpark zullen inhalen. Op die laatste avond is er ook een uitgebreid modern en gezellig muziekprogramma.
 
Ook dit jaar verwacht de organisatie weer rond de 1.300 jongeren aan de start, maar ook een toenemend aantal deelnemers voor de langere afstanden, want daarin zit de laatste jaren een redelijke groei. Dat zullen er rond de 400 per dag zijn.
 
De nodige inschrijvingen komen al binnen bij de organisatie. Men kan zich via de website www.vierdaagseboxmeer.nl al digitaal, met korting, inschrijven. Dat kan ook altijd nog op de startdag en, met korting op de dag daarvoor, maandag 4 juni 2018 tussen 19.00 en 21.00 uur op het startbureau in De Weijer, ingang via het Weijerpark. Voor groepen is er een aparte inschrijvingsmogelijkheid op de website of via de coördinator op de scholen en overigens voor de rolstoelers ook bij de instellingen.
 
Er wordt in 2018 op de eerste dag gewandeld richting of door natuurgebied De Vilt in Beugen, op de 2e dag naar de Staatsbossen van Sint Anthonis, op de 3e dag door het Maasheggengebied richting Oeffelt en op de 4e dag ook weer door het Maasheggengebied, maar dan richting Vierlingsbeek. Men krijgt na het volbrengen van de vier dagen een fraaie en originele medaille van de wandelbond KWBN. Het is toegestaan, mits dat wordt aangegeven bij de start, om verschillende afstanden te wandelen. Wandelaars op de lange afstanden kunnen ook zonder beloning lopen.
 
 
 
Starttijden
Er kan iedere wandelavond door de deelnemers aan de 5 of 10 km tussen 17:30 en 19:00 uur gestart worden. De 15 km wandelaars kunnen iets eerder van start gaan, namelijk tussen 16.30 en 19.00 uur. De deelnemers aan de 20 en 25 km kunnen al starten vanaf 15.00 uur (20 km tot uiterlijk 19.00 uur, 25 km tot uiterlijk 18.00 uur). Voor de lange afstanden kan men ook dagkaarten kopen. Er zal iedere dag gestart worden vanaf de achterzijde van De Weijer, De Raetsingel 1 te Boxmeer.
 
Inschrijvingsgelden
De kosten van een startkaart voor vier dagen inclusief een fraaie medaille bedragen voor de korte afstanden € 6,-. Voor kortingen en tarieven voor de langere afstanden zie de website.
 
Website
Nadere informatie kunt u vinden op de website www.vierdaagseboxmeer.nl
 

 

Archief van nieuws
 
januari 2019
december 2018
november 2018
oktober 2018
september 2018
augustus 2018
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS