Skip Navigation Links
artikel
 
Programma Daags na de Tour 2018 bekend
wo 11-04-2018

Organisatie Boxmeerse profronde verder op ingeslagen weg
 
BOXMEER - De 44ste Daags na de Tour op maandag 30 juli borduurt voort op de succesvolle uitgave van vorig jaar. Natuurlijk dendert er weer een profpeloton met aansprekende namen van (Tour)renners door de Boxmeerse straten, de vrouwen en de bedrijvenronde krijgen weer een prominente plek in het programma.
 
De meet en greet nieuwe stijl met de profrenners en -rensters samen met het pubiek, zoals dat vorig jaar voor het eerst gestalte kreeg, krijgt eveneens een vervolg. Want de presentatie van de wielrenners op een speciaal podium bij de Rochusrotonde was een enorm succes. Daags na de Tour-voorzitter Pierre Hermans: ”Ongelooflijk hoeveel publiek daar stond. En niet alleen de mannelijke profs, ook de vrouwen kregen heel veel extra belangstelling. De massaal opgekomen media maakten dankbaar gebruik van het extra buitenkansje om de renners te zien en te spreken. Natuurlijk gaan we hiermee door."
De elite-wielrensters rijden dit jaar geen criterium, maar een dernykoers. Dat wil zeggen dat op 30 juli zo'n twaalf rensters en evenzoveel motoren in Boxmeer aan het vertrek staan. "We kunnen in Boxmeer geen vrouwencriterium organiseren als op dezelfde dag ook in Duizel een wielerronde is", legt Daags na de Tour-bestuurder Jan van den Heuvel uit. "Eens in de zoveel jaar komt het voor dat de ronden van Duizel en Boxmeer op dezelfde datum vallen. Omdat Duizel de oudste rechten heeft voor een vrouwenronde, moet Boxmeer het op die dag anders doen. Vandaar de dernykoers. Maar we willen wel de beste wielrensters van Nederland, en dus ook van de wereld, naar Boxmeer halen. Ze domineren op dit moment het mondiale wielrennen op bijna alle fronten."
Rondebaas Hermans streeft er ook dit jaar weer naar, alle Nederlandse renners die aan de Tour de France van dit jaar voor Boxmeer te contracteren. "Dat beleid wordt voortgezet.” Dat geldt ook voor de Bedrijvenbokaal Industriële Kring Land van Cuijk en Maasduinen. Hermans: "De belangstelling van bedrijvenploegen is nu al enorm. Met enkele maatregelen willen we de wedstrijd nog veiliger maken voor de deelnemers. En de rondemissen? Geen seconde aan gedacht om daar niet mee verder te gaan.”
Dit jaar kan de organisatie weer gebruikmaken van sporthal ’t Hoogkoor die vorig jaar op slot was vanwege een ingrijpende renovatie. Renners en halen daar de rugnummers en transponders op en kunnen er tevens gebruikmaken van de kleedruimten en de douches. In 2017 werd uitgeweken naar hotel De Baronie en naar de kleedruimten van voetbalvereniging Olympia’18.
De inrichting van de start- en finishlocatie krijgt dit jaar een nog professionelere uitstraling. De start- en finishboog wordt robuuster, wat meer mogelijkheden biedt voor sponsoren. Ook wordt het waarschijnlijk mogelijk om op de weg reclame-uitingen aan te brengen.
 
PROGRAMMA DAAGS NA DE TOUR MAANDAG 30 juli
13.00 uur: nieuwelingen jongens, 40 kilometer
14.15 uur: junioren/amateurs/sportklasse, 60 kilometer
16.00 uur: bedrijvenronde (funklasse) met als inzet Bedrijvenbokaal Industrlële Kring Land van Cuijk en Maasduinen, 24 kilometer (zowel de individuele prijswinnaars 1 t/m 3 en de eerste drie ploegen worden gehuldigd)
16.45 uur: meet en greet elite-vrouwen op podium bij Rochusrotonde
17.15 uur: dernykoers vrouwen, 40 kilometer
18.30 uur: reclamekaravaan
19.15 uur: meet en greet profrenners op podium bij Rochusrotonde
20.15 uur: profs, 80 kilometer

 
 
 

 

Archief van nieuws
 
december 2018
november 2018
oktober 2018
september 2018
augustus 2018
juli 2018
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS