Skip Navigation Links
artikel
 
VEST organiseert workshop toneel i.s.m. Acteerlessen Nijmegen
za 12-05-2018
Workshop toneel

Op maandagavond 14 mei 2018 organiseren wij een workshop voor liefhebbers van Toneel. Omdat we graag meer mensen het plezier van amateurtoneel willen laten proeven, kun je dat alleen maar, door het een keertje te doen. klik hier en meld je direct aan voor de workshop.

Want, hoe doe je dat nou toneel spelen? 

Om de mensen dit te laten ervaren en te leren, hebben we Nina Jilesen voor deze workshop gevraagd. Nina is afgestudeerd aan de Academie voor Theater op de Hogeschool voor de Kunsten. Ze is oprichter van,- en acteercoach bij ‘Acteerlessen Nijmegen’ waar vanuit zij lessen, trainingen en workshops verzorgt omtrent theater en presentatie. 

Iedereen doet  wel eens net alsof hij moe, blij of druk bezig is. Maar hoe loop je nou als je verdrietig bent? Door een blik in iemands gezicht weet je dat iemand boos is, maar kun je dat ook spelen?
Hoe beweeg je op het toneel en hoe kun je met je stem je emotie laten klinken?
Langzaamaan groei je en kruip je in de rol of het typetje dat je speelt door middel van improvisatie.

Misschien krijg je wel op deze avond de smaak te pakken en wil je meedoen met ons nieuwe toneelstuk, wat we volgend jaar op de planken brengen.

Ben jij tussen de 16 en 70 jaar, meld je dan zo snel mogelijk hieronder aan: http://www.vest-toneel.nl/workshop
Deelname aan de workshop bedraagd € 6,- euro p.p.
Dit bedrag kunt u contant voldoen op de avond van de workshop.

Maandagavond 14 mei 2018
Aanvang 19.30 uur.

De workshop eindigd om 21.30 uur.

Locatie: 
’t Gemeenschapshuus
St. Cornelisstraat 20, Vortum Mullem.

 

Archief van nieuws
 
januari 2019
december 2018
november 2018
oktober 2018
september 2018
augustus 2018
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS