Skip Navigation Links
artikel
 
Logeko in Concert
do 21-03-2019
LOGEKO in concert met flamencozangeres LUNA ZEGERS.
CON LA MUSICA.

Zaterdag 13 april verzorgd Zangvereniging LOGEKO, samen met flamencozangeres LUNA ZEGERS, een groots concert in de Theobalduskerk in Overloon. Luna is geboren in Overloon en voor vele  bekent als Lonneke.         Op jonge leeftijd verloor ze in vijf jaar tijd haar beide ouders en haar zusje en stond ze er op 24 jarige alleen voor. Ze ging jazz muziek studeren aan het conservatorium in Amsterdam. Na veel omzwervingen kwam ze in contact met de Spaanse muziek flamenco. Dit was voor haar de juiste stijl, in flamencozang vond ze troost, kon ze haar verdriet en pijn kwijt, kon ze haar verhaal vertellen.  In 2015 rondde, als eerste niet-Spaanse, de opleiding flamencozang af aan het prestigieuze conservatorium in Barcelona. Ze geeft concerten over de hele wereld en wij zijn blij dat we haar ook in Overloon mogen ontvangen en van haar mooie zang kunnen genieten.  Luna zal tijdens dit concert veel van haar eigen werk laten horen, maar daarnaast ook enkele werken samen met LOGEKO. Ook zal LOGEKO  uit eigen repertoire werken ten gehore brengen. Al met al wordt het een hele happening die U zeker niet mag missen.  Het concert begint om 19.30 uur, de entree bedraagt €15,- consumptie inbegrepen. Kaartjes kunt U kopen bij Bakkerij Degen, Shop Jacobs, Kapper Karen Venray, bij de leden van LOGEKO, en via de webside  www.logeko.nl   Natuurlijk kan het ook altijd nog bij de ingang van de Kerk voorafgaande het concert.  Na afloop van het concert speelt er een bandje Spaanse muziek in DE Pit.  Wilt U een avondje genieten van mooie zang en muziek dan bent U van harte welkom.

P.R. LOGEKO.                                                                                                                        
Corry Vloet.
 

 

Archief van nieuws
 
maart 2019
februari 2019
januari 2019
december 2018
november 2018
oktober 2018
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS