Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
KermisKwis 2021 volgeboekt. Tot vanavond in Knillus !!
za 25-09-2021
KermisKwis 2021

 


Avond vol gezelligheid
In navolging op edities 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019 kondigen wij met gepaste trots aan de:

 

Kermiskwis Vortum-Mullem : "Back to Normal editie"!


 
Voor degene die er vorige jaren niet bij waren; Wat is de KermisKwis?
De mannen van Pepe's PubQuiz toeren al bijna 15 jaar door het land met hun originele Quizzen. Onder andere in Beugen en Boxmeer wordt er inmiddels bijna gevochten om deelnamekaartjes voor de jaarlijkse Quiz in dat dorp. De Quiz duurt ongeveer 3 uur. Parate kennis is handig, maar echt iedereen kan aan de Quiz deelnemen. Je hoeft dus echt geen Encyclopedielezer te zijn om hieraan mee te kunnen doen. Het is entertainment, maar meteen ook een serieuze wedstrijd om de titel van deze speciale "back to normal" editie in Vortum-Mullem.
 
Hoe kun je meedoen?

  • Vorm een team van (bij voorkeur) 4 personen. Met dat team speel je de kermiskwis vanaf 19.30 uur tot ongeveer 23 uur. Attentie: de aanvangstijd is dus vervroegd naar 19.30 uur.
  • Met parate kennis (dus zonder hulpmiddelen) beantwoord je team de vragen.
  • De rubrieken gaan over allerlei onderdelen. In deze editie spelen we 75 multiple choice vragen.
  • Antwoorden worden dit jaar door je team ingevuld via je mobiele telefoon (Kahoot). De scores worden individueel bijgehouden, maar ook per team. Dat maakt dat iedereen constant meedoet aan de kwis. De jury houdt de score bij. 
    We delen dan de score van je team door het aantal spelers dat in je team meegespeeld heeft. Je team mag er dus voor kiezen om met één telefoon te spelen, of met meerdere.
  • We spelen 3 sets van 25 vragen. Tussen de sets en na de laatste sets is er een pauze.
  • Het moet vooral leuk zijn! Het competitie-element komt vanzelf!
  • Na de laatste rubriek volgt de eindstand en de prijsuitreiking


Inschrijven kan helaas niet meer. Wij zijn helemaal volgeboekt.

Er kunnen zich maximaal 33 teams inschrijven en de aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Pas als je teamnaam hier vermeld staat, ben je officieel een deelnemend team en is de inschrijving definitief. Indien je aanmelding ontvangen wordt nadat het maximaal aantal teams bereikt is, kom je op volgorde van aanmelding op de reservelijst. Deze wordt eventueel gebruikt in het geval teams zich terugtrekken.
 
En daarna dan?
Daarna is er natuurlijk een after-party in het Knillus café. Want je wilt napraten over die moeilijke rubriek of die ingewikkelde vraag met de andere teams. Maar natuurlijk ook gewoon voor een drankje en een muziekje.

Corona en de KermisKwis
Zoals de coronaregelgeving ons dat vanaf 25 september voorschrijft zullen we iedereen bij binnenkomst controleren op een geldige QR-code vanuit de CoronaCheck-app i.c.m. een bijbehorend geldig ID. We hopen op jullie begrip.

 

Archief van nieuws
 
september 2021
augustus 2021
juli 2021
juni 2021
mei 2021
april 2021
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS