Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Afscheid burgemeester van Soest
wo 17-11-2021
Beste inwoners van Vortum-Mullem,
 
Na een ongelooflijk mooi afscheid van de gemeente Boxmeer op vrijdag 17 en zaterdag 18 september jl. zijn mijn vrouw en ik begonnen aan onze afscheidstournee langs de 11 kernen.
Op 17 oktober was Vortum-Mullem aan de beurt. We werden die middag om 14.00 uur bij de ingang van Knillus ontvangen door de Halve Gare Fanfare die ons naar de zaal begeleidde, waar het al gezellig druk was. Op het toneel zat Fanfare Sint Cornelis klaar voor een mooi optreden, dat de sfeer er al aardig inbracht. Zeker toen Ernst van de Weijer na afloop mijn vrouw op het toneel uitnodigde om een geschenk in ontvangst te nemen. Hij vond dat zij een nieuwe hobby moest hebben die ervoor zou zorgen dat zij niet thuis hoefde te zijn als manlief thuis kwam te zitten… daarvoor had hij een grote golftas geregeld waarmee zij haar geluk kon gaan beproeven. Hoewel mijn vrouw aangaf dat zij bepaald geen groot talent op golfgebied was, nam zij het geschenk dankbaar in ontvangst.
VoMuZi onder leiding van hun immer enthousiaste dirigent Loes Wijnhoven bracht vervolgens een paar vrolijke liederen ten gehore. Loes maakte alvast promotie voor het eerstvolgende concert waarop liederen uit de musical Grease zullen worden gezongen. Alvast van harte aanbevolen!
De dames senioren gymclub maakte onze ledematen los met het advies op deze manier vooral vitaal te blijven in onze pensioenperiode. De Halve Gare fanfare maakte er vervolgens weer een vrolijke boel van, gevolgd door Slagwerkgroep Vortum-Mullem.
Carnavalsvereniging De Plekkers sloot af met muziek en een polonaise. Zij boden mij een heuse houtgesneden scepter aan, weer een dierbaar aandenken aan vele vrolijke carnavalsactiviteiten.
Namens de Dorpsraad werd ons door Peter van Bree een kist met tuin- en streekproducten aangeboden. Daarin zat ook een vogelkooitje met de opdracht dit creatief op te fleuren en bij de eerstvolgende kermis in het dorp aan te bieden voor de gevel van het gemeenschapshuis (zoals de nieuwe inwoners van Vortum-Mullem dit al vele malen met succes gedaan hebben).
Het was een fantastische middag waarbij ook gelegenheid was voor gesprekken met de vele aanwezigen. Ik kreeg nog de gelegenheid voor een afsluitend dankwoord en een terugblik op de afgelopen 18 jaren.
Hartelijk dank aan al degenen die aan onze afscheidsmiddag hebben meegewerkt en daarbij aanwezig waren. Maar ook degenen die er niet bij konden zijn dank ik voor de 18 mooie jaren dat ik uw burgemeester heb mogen zijn. We hopen velen van u nog eens te ontmoeten in onze nieuwe levensfase.
Daarom geen vaarwel, maar graag tot ziens in de nieuwe gemeente Land van Cuijk!
 
Wij wensen u tenslotte sfeervolle kerstdagen en een gelukkig en gezond 2022!
 
Karel en Mieke van Soest

 

Archief van nieuws
 
december 2021
november 2021
oktober 2021
september 2021
augustus 2021
juli 2021
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS