Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Even voorstellen
do 21-05-2020

Hallo allemaal,
Mijn naam is Sjeela Jansen en ik ben 23 jaar oud.
Ik woon al 22 jaar in de hei in Vortum-Mullem, samen met mijn ouders en zusje en heb 3 jaar een relatie met mijn vriend Stijn.
In het dagelijks leven werk ik als ambulant begeleider in gezinnen met kinderen en jongeren met een beperking en werk ik als ZBO ( zorg binnen onderwijs). Dit houdt in dat ik leerlingen begeleid die binnen het onderwijs extra zorg nodig hebben, dit kan zowel geestelijk of lichamelijk zijn.
Ik ben ongeveer 11 jaar geleden begonnen bij de jeugdvereniging. Ik ging zelf altijd mee op kamp wat ik super leuk vond, en toen ik gevraagd werd als leiding heb ik ook geen moment getwijfeld.
Ik vind het leuk dat de kinderen op deze manier een uitje hebben in hun eigen dorp en het maakt ook de leefbaarheid in het dorp wat ik belangrijk vind.
Het leuke aan de jeugdvereniging vind ik dat je met de kinderen allemaal leuke activiteiten kunt doen en zij ook vaak met leuke nieuwe ideeën komen ook vind ik het leuk dat we met alle leeftijden samen plezier kunnen maken.
Als de kinderen genieten, geniet ik ook! Ik ben blij als zij met een glimlach moe maar voldaan weer naar huis toe gaan.
Ik hoop dit samen met de andere enthousiaste vrijwilligers nog lang te kunnen blijven doen voor de jeugd in Vortum-Mullem.

 

Archief van nieuws
 
augustus 2020
juli 2020
juni 2020
mei 2020
april 2020
maart 2020
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS