Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
KBO nieuws
di 23-04-2019
Na het vieren van Pasen en het nuttigge van de nodige eieren gaan we verder met het dagelijks leven .
 
Programma maand mei ,
 
Vrijdag 10 mei is er weer kienen aanvang 14.00 uur in Knillus we hopen dat we weer de nodige mensen een fijne middag kunnen bezorgen .
 
Zaterdag 11 mei gaan we naar het museum voor Nostalgie en Techniek in Langenboom  tijdsduur in het museum is 3 uur het museum is rolstoel toegankelijk heb je nog zin om mee te gaan geef je op voor 3 mei bij Henk telefoon 0485 575818 .
 
Vrijdag 24 mei is er weer met 60 PLUS aan tafel aanvang 16.00 uur we laten ons weer door de dames verwennen en verrassen .
 
Vrijdag 7 juni gaan we op bezoek bij het Kermis museum van Piet Winkelmolen in de Luinbeekstraat . In ons plaatselijk museum kunnen we ons vergapen aan de nodige spullen uit het verleden en zullen ons doen terug voeren na de kermis uit onze jeugd ,een bezoek is meer dan de moeite waard . Piet zal ons een rondleiding geven die 2 uur in beslag neemt .Het is de bedoeling dat we om 13.30 uur bij Piet zijn om het een en ander ordelijk te laten verlopen is het handig als we weten met hoeveel mensen we komen, dus even opgeven bij Henk
 
 

 

Archief van nieuws
 
mei 2020
april 2020
maart 2020
februari 2020
januari 2020
december 2019
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS