Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Zorg en Welzijn in Vortum-Mullem
za 04-04-2020

Vanuit de werkgroep Zorg en Welzijn willen wij het volgende met jullie delen:

Wat ons als werkgroep op dit moment vooral bezig houdt is natuurlijk het Corona-virus en de daarmee gepaard gaande zorgen die we voor ieders gezondheid hebben en die van de ouderen en kwetsbare in het bijzonder.
Omdat iedereen zo veel mogelijk binnen moet blijven is het extra moeilijk om te monitoren hoe het met de (oudere) inwoners van Vortum-Mullem gaat.
We proberen contact te houden met de mensen die dat nodig hebben en op prijs stellen.

We doen het volgende:

Al eerder hebben we een oproep geplaatst op de site van Vortum-Mullem met de vraag om ons te bellen als er hulp nodig is of als iemand zich extra alleen voelt in deze moeilijke tijd.

Verder bellen we een aantal mensen die dat op prijs stellen regelmatig om te vragen hoe het met ze gaat en om even een praatje te maken.

Ook hebben we contact gezocht met school om te kijken of die met de kinderen nog iets voor de ouderen zouden kunnen doen. Bij de weektaak van komende week zit een opdrachtje waarbij de kinderen een kaartje moeten maken voor een oudere in Vortum-Mullem.
Deze kaartjes worden dan net voor Pasen bij de oudste inwoners van Vortum-Mullem bezorgd.

Verder nogmaals de vraag, zeker nu de periode van contact vermijden langer wordt, om ons te bellen als we iets voor de mensen kunnen doen al is het maar af en toe een belletje.

Telefoon Wilhelmien 06-20856306

Namens alle leden van de werkgroep zorg en Welzijn

Wilhelmien de Jonge-Straatman

 

Archief van nieuws
 
mei 2020
april 2020
maart 2020
februari 2020
januari 2020
december 2019
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS