Skip Navigation Links
artikel
 
CINEMAGIC in KNILLUS - de laatste kaarten...
do 24-01-2019


15, 16 en 17 maart is KNILLUS het toneel voor CINEMAGIC van SENTOVERO uit Boxmeer. In totaal komen er meer dan 1000 bezoekers en bij elke voorstellen ruim 100 musici. Kortom, een heus EVENT in KNILLUS.  3 voorstellingen zijn al stijf uitverkocht, voor de zondagavond zijn er nog enkele kaarten. Dus...vanuit KNILLUS van harte aanbevolen! Zie hieronder voor meer informatie.

Stichting SentoVero, bekend van o.a. Passion in Boxmeer, presenteert een nieuw project: CINEMAGIC! Een wervelend concert met de allermooiste film- en musicalmuziek aller tijden, met muziek uit (musical)films zoals Lord of the Rings, Harry Potter, West Side Story, The Greatest Showman, Schindler’s List en Les Miserables. 

In totaal ruim 100 musici doen mee: symfonieorkest Sento Sinfonietta, het projectkoor VeroVoces en als ‘special guests’ de populaire vocalgroup Angels Rule. Maarten van den Hoven verzorgt de presentatie.
Het belooft een unieke happening te worden, waarbij de filmbeelden, prachtig licht en de mooie locatie dit concert tot een bijzondere belevenis zullen maken!

Het geheel staat onder de bezielende leiding van Roel Verheggen (bekend van o.a. Angels Rule, Passion en Salon Classique). Roel ontving in april 2017 de Boxmeerse speld van verdienste voor al zijn muzikale activiteiten.

Data: vrijdag 15 Maart 20.00u, zaterdag 16 Maart 20.00u, zondag 17 Maart 14.30u en 19.00u.
Plaats: MFA KNILLUS in Vortum-Mullem, Sint Cornelisstraat 16.
Tickets: €18,50 (incl. portokosten en garderobe) zijn te koop via www.sentovero.nl
 
 
 

 

Archief van nieuws
 
april 2019
maart 2019
februari 2019
januari 2019
december 2018
november 2018
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS