Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Zomeractiviteiten SWOGB
di 23-06-2020
Zomeractiviteiten SWOGB
 
Het is de wens van de gemeente Boxmeer en de SWOGB dat er ook in de zomerperiode (juli/augustus) activiteiten aangeboden worden voor senioren. In deze zomermaanden liggen vele gangbare activiteiten/bijeenkomsten periodiek stil want het is vakantie. Familie, vrienden en kennissen gaan op vakantie, vaak in het buitenland. De zomervakantie is voor veel mensen (ook voor veel senioren) een periode van genieten en ontspannen. Maar helaas geldt dat niet voor alle senioren. Door omstandigheden zijn zij meer gebonden aan eigen huis en omgeving en met het wegvallen van activiteiten en het minder ontvangen van bezoek zijn minder bewegen en eenzaamheid juist grote nadelen. De SWOGB hoopt het zomeractiviteiten een kleine bijdrage te leveren aan het ondervangen van deze negatieve gevolgen. Belangrijk om te melden is dat alle senioren kunnen aansluiten, m.u.v. aquafit en dat er geen kosten aan verbonden zijn.
 
Maar het is nu de coronavirusperiode. Na maanden van stilstand worden de activiteiten weer beperkt opgestart. In juni worden buitenactiviteiten opgestart en eind juni wordt er beslist of in juli ook de binnen activiteiten zoals MBvO, Yoga en Fitness ook weer opgestart kunnen worden. De SWOGB heeft besloten dat de activiteiten in de maand juni ook onder de zomeractiviteiten vallen en dus dat alle senioren welkom zijn en gratis kunnen deelnemen. Een uitgelezen kans om kennis te maken met deze activiteiten.
 
Door docenten zijn momenteel de volgende activiteiten opgestart of gaan opgestart worden:
 
Dansen met een groep van 10 mensen (jongere ouderen) onder een overkapping van het Weijertheater. (Maria Lemmens)
Bewegen met een groep uit Maashees – Holthees/Smakt buitensport bij de voetbalaccommodatie in Holthees. Eventueel start van regulier activiteiten per 1 juli in Maashees. (Wilma Huijbers)
Vier groepen van 10 mensen met MBvO in het parkje bij de splitsing Spoorstraat/Molenweg in Vierlingsbeek. (Maerten Versteegen)
Aanbieden van yoga video. (Maerten Versteegen)
Medische gym start in het Weijerpark. (Jody Vallen)
In het buitentheater van de Weijer 4 groepen gym. (Noelle Kockelkorn)
Weer opstarten van aquafit in Holthees eind augustus. Herindeling groepen. Vooralsnog geen ruimte voor nieuwe leden. (Zwemschool Joke, Joke Janssen)
Op donderdag van 09.30 tot 12.30 Yoga in het Weijerpark met 2 groepen. (Josje Houben)
Buitengym/MBvO bij de Knillus in Vortum-Mullem op dinsdag van 14.00 tot 15.00 uur. (Dedde Hoekstra)
Yoga aan de Warmerveer in Vierlingsbeek 1 groep op dinsdag van 09.15 tot 10.15 uur.  Op woensdag van 09.00 tot 10.00 uur 1 groep in het Weijerpark. (Jolanda Moest)

Contact activiteiten van een dansgroep in Overloon. (Nellie Nabuurs)

In juli start van gym voor ouderen in de Kleppenburg in Oeffelt. (Lenie van Luijk)
Organiseren van een Koffie-uurtje voor groep MBvO in diverse kernen. 
 
De SWOGB beschikt momenteel niet over alle juiste data en tijden van de aangeboden activiteiten maar werkt er aan dit in een volgende berichtgeving wel te hebben.
Daarnaast zijn er wekelijks veranderingen in het aanbod van activiteiten doordat nieuwe initiatieven opgestart worden. Voor vragen en informatie verwijzen we naar:
Voor informatie www.swogb.nl of secretaris.swogb@gmail.com Ook kunt U contact opnemen met Sociom 0485-700500. Ook bij de plaatselijke coördinator van de seniorenactiviteiten kan informatie gevraagd worden.

 

Archief van nieuws
 
juli 2020
juni 2020
mei 2020
april 2020
maart 2020
februari 2020
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS