Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Geslaagde Blokfluit, Serenade Henk Broeren
zo 05-07-2020


In tijden van Corona gaat alles een beetje anders. Zo ook de laatste maanden van deze blokfluitmuzikanten. Tijdens de lockdown hebben ze maar liefst 3 maanden digitaal les gehad van Marjan Versteegen. Wat zorgde voor enkele hilarische taferelen zoals geen beeld wel geluid, wel beeld geen geluid of geen beeld en geen geluid. Gelukkig kon er de laatste maand wel weer fysiek les gegeven worden en ook de examen hoefde niet digitaal plaats te vinden. Hier waren alle muzikanten erg blij mee! Nadat de examens positief afgerond waren vond afgelopen vrijdag de welverdiende diploma uitreiking plaats, dit alles tijdens de repetitie van het opleidingsorkest. Natuurlijk met inachtneming van alle maatregelen.
 
De geslaagde op de blokfluit zijn:
Maas Achten, Lieke van Bree en Hannah Stapel.

Door Corona hebben ze nog geen nieuw instrument uit kunnen kiezen maar na de vakantie word dit verder opgepakt met de verschillede muziekleraren.

Voor nu namens Fanfare st Cornelius van harte proficiat met dit behaalde diploma!
 
(Foto’s van de diploma uitreiking staan in het fotoalbum)
 

Ook Fanfare st Cornelius mocht zich vrijdagavond weer in uniform laten zien. Sinds 3 weken word er weer gerepeteerd, echter door de coronamaatregelen moet dit in 2 groepen plaatsvinden. Vrijdagavond kon de gehele fanfare in uniform naar buiten om een serenade te brengen aan Henk Broeren. Hij heeft afgelopen vrijdag namelijk uit handen van de Burgermeester zijn welverdiende Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Deze heeft hij gekregen voor zijn belangeloze inzet voor volleybalvereniging Advendo en later Avance, als secretaris bij de KBO en zijn bijdrage in de totstandkoming van MFA Knillus.
 
Henk, namens Fanfare st Cornelius van harte proficiat met deze onderscheiding!


 

Archief van nieuws
 
oktober 2020
september 2020
augustus 2020
juli 2020
juni 2020
mei 2020
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS