Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Boxmeer helpt elkaar!
vr 20-03-2020

Geachte inwoners,

Het zijn uitzonderlijke tijden. De maatregelen rondom het coronavirus hebben grote impact op ons allemaal. Gelukkig zien wij ook allerlei initiatieven in onze gemeente van mensen die graag hun medemens willen helpen. Ons gemeentebestuur staat midden in de samenleving en wil graag haar rol pakken om dit te faciliteren. Daarom brengen wij graag het volgende onder uw aandacht:

Hebt u hulp nodig? Bel Sociom!
Zorgaanbieders hebben het door de corona-pandemie extra druk. Het lukt niet om overal de ondersteuning te geven die mensen gewend zijn. Kan uw zorgaanbieder niet alle taken uitvoeren, vraag dan aan familie, vrienden of buren om te helpen. Veel mensen werken nu thuis of hebben door de pandemie minder werk. Lukt het niet om deze problemen in uw eigen omgeving op te lossen? Neem dan contact op met Sociom of de gemeente Boxmeer. Samen met Sociom kijken we dan wat we voor u kunnen doen.
Heeft u een hulpvraag? Bel dan naar ons zorgloket: tel. 0485-585865, of Sociom, tel.0485-700500.

Facebookgroep ‘Boxmeer helpt elkaar’
Onze kracht ligt nog altijd in de aandacht voor elkaar. En dat zien we, door de vele initiatieven van inwoners om anderen te helpen die het moeilijk hebben: Boxmeer helpt elkaar.
Om dit te stimuleren heeft de gemeente Boxmeer een Facebookgroep aangemaakt (Boxmeer helpt elkaar) zodat inwoners elkaar eenvoudiger kunnen vinden en samen kunnen kijken naar manieren om elkaar te helpen. Of het nu gaat om het doen van boodschappen voor mensen die dat zelf niet kunnen, of een aanbod om kinderen op te vangen van ouders die hard nodig zijn in een van de cruciale sectoren. Hulpvraag en aanbod worden hier gebundeld.

Ons Thuus
De buurtverbinders en het platform van “Ons Thuus” brengen via hun website vraag en aanbod van hulp bij elkaar. Tot nu was Ons Thuus alleen actief in Boxmeer maar de website wordt op dit moment aangepast zodat er een platform ontstaat voor het totale Land van Cuijk. Kijk daarvoor op www.onsthuus.nl

Wil je kwetsbare mensen helpen? Meld je aan bij Sociom
Voor kwetsbare mensen is het nu beter om thuis te blijven en voor sommige mensen wordt het leven erg stil of lastig te organiseren.
Heb je tijd om iemand te helpen, meld je dan aan bij Sociom. Sociom is te bereiken via telefoonnummer 0485-700500, email info@sociom.nl of via de website www.sociom.nl.
Voorbeelden van hulp zijn: boodschappen doen, medicijnen ophalen, hond uitlaten, een dagelijks telefoontje, eten koken.
Het bestuur en de medewerkers van de gemeente Boxmeer, Sociom en zorgaanbieders zetten alle zeilen bij om u te ondersteunen. Helaas zullen we niet alle problemen direct op kunnen lossen, maar door een goede signalering kan wel alles in gang gezet worden om dat op termijn te doen.

Met vriendelijke groet,
De burgemeester,
K.W.T. van Soest

LET OP: houdt u zich ALTIJD aan de adviezen van het RIVM, d.w.z.:
? Was uw handen regelmatig
? Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
? Schud geen handen
? Gebruik papieren zakdoekjes
? Vermijd grote groepen
? Hou 1,5 meter afstand
? En blijf thuis als u (milde) verkoudheidsklachten hebt.

 

Archief van nieuws
 
september 2020
augustus 2020
juli 2020
juni 2020
mei 2020
april 2020
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS