Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje
wo 13-01-2021
Maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje van de SWOGB neemt afscheid van Mia Bloemen 

Eind van het jaar is Mia Bloemen gestopt als coördinator Tafeltje Dekje voor Overloon, Vierlingsbeek, Maashees, Holthees, Vortum-Mullem en Groeningen. Zij heeft dit 20 jaar gedaan met veel inzet en betrokkenheid naar onze gebruikers. Zeker het afgelopen jaar was het wel eens aanpassen vanwege Corona. Toch is het steeds gelukt dat al onze gebruikers op tijd hun warme maaltijd bezorgd kregen. Zodra de omstandigheden dit toelaten zal van haar op gepaste wijze afscheid genomen worden. Ook haar man Gerrit was af en toe als invaller bezorger; ook Gerrit bedankt.
De nieuwe coördinator voor de hierboven genoemde plaatsen wordt:
Elly Verdijk-Verbeeten uit Vierlingsbeek; Tel.: 0478 631235 of 06 41307051.
 
Bezorgen, iets voor mij?
Onze vrijwilligers/bezorgers doen dit 1 x per ca. 6 weken een hele week (7 dagen) en hiervoor ontvangen ze een onkosten- kilometervergoeding. De meeste van onze vrijwilligers rijden met twee personen, sommigen rijden alleen. Momenteel zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons team komen aanvullen. Je bent totaal ca. 1 uur onderweg. Heb je geen auto dan kun je altijd met iemand meerijden. De maaltijden worden bezorgd in Overloon, Vierlingsbeek, Maashees, Holthees, Vortum-Mullem en Groeningen.
Voor vragen of voor meer informatie:
Coördinator: Elly Verdijk-Verbeeten of Greet Buunen-van Dijk Tel.: 0478 852114 of 06 43949278.

(op de foto Links Mia Bloemen, in het midden wethouder Willy Hendriks-van Haren en Rechts bezorger Jan Wouters uit Maashees)
 

 

Archief van nieuws
 
december 2021
november 2021
oktober 2021
september 2021
augustus 2021
juli 2021
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS