Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Nieuwe bouwprojecten in de gemeente Boxmeer
za 10-07-2021
Nieuwe bouwprojecten in de gemeente Boxmeer
 
 
Er staat qua bouwen veel op stapel in de gemeente Boxmeer. Zo zijn er tijdens de raadsvergadering op 8 juli besluiten genomen die woningbouw in Oeffelt, Rijkevoort en Boxmeer mogelijk maken.
 
Wethouder Peter Stevens: “bouwen, bouwen, bouwen! Dat is het motto. We gaan er al jaren vol voor met als doel dat in al onze dorpen gebouwd kan worden. Op dit moment hebben we alleen in Overloon helaas geen mogelijkheden, maar daar wordt hard aan gewerkt. Dat levert natuurlijk regelmatig uitdagingen op. Van beschermde dassen op beoogde terreinen, tot bezwaren van omwonenden. Maar we vinden er steeds een weg in. De woningvraag is immers hoog en de behoefte van mensen om in hun eigen dorp te kunnen blijven wonen groot”. 
 
In Oeffelt heeft de gemeente op het Brakels Eng grond aangekocht zodat hier gebouwd kan worden. Hier komen zo’n 58 kavels voor woningen voor onder andere starters, ouderen, middenhuur en mogelijk sociale huur. Het concept stedenbouwkundig plan wordt op woensdag 21 juli om 20:00 uur gepresenteerd in de Kleppenburg in Oeffelt. U kunt zich tot 18 juli aanmelden via www.boxmeer.nl. Vanwege de coronabeperkingen is aanmelden verplicht.
 
Voor Rijkevoort is het bestemmingsplan voor de derde uitbreiding van Achter de Molen goedgekeurd. Dit plan maakt de bouw van 16 halfvrijstaande en 14 vrijstaande woningen mogelijk.
 
In Boxmeer is woningbouw op het terrein aan de Burg. Verkuijlstraat/Bakelgeertstraat weer een stap dichterbij met de toezegging van een aanvullend krediet door de gemeenteraad. Het plan voorziet in 36 sociale huurappartementen van Mooiland, 4 tiny houses 23 koopwoningen en 22 koopappartementen. Ook heeft de gemeenteraad ingestemd met de reconstructie van de Burg. Verkuijlstraat inclusief de aanleg van een rotonde aan de Koorstraat. Zaterdag 24 juli is er van 13.00 tot 16.00 een inloopmiddag op het terrein aan de Bakelgeert- en Burg. Verkuijlstraat. Hier kunt u de concept ontwerpplannen voor de woningbouw en de verdere inrichting van de omgeving bekijken en vragen stellen aan medewerkers van de gemeente.
 
Wethouder Peter Stevens: “ook op andere plaatsen in de gemeente zit er het een en ander in de pijplijn. Zo liggen voor het plan Carmelveste aan het Titus Brandsmaplein in Boxmeer en Lange Heggen West in Beugen sinds 7 juli de ontwerpbestemmingsplannen ter inzage. Het gaat om 19 woningen voor Carmelveste  en in Lange Heggen West zijn 27 woningen mogelijk, 10 vrijstaande, 10 halfvrijstaande en 7 rijwoningen”.

 

Archief van nieuws
 
juli 2021
juni 2021
mei 2021
april 2021
maart 2021
februari 2021
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS