Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Oranjefan zwaar teleurgesteld
za 20-11-2021

Oranjefan zwaar teleurgesteld: 'Spandoek had in de Kuip moeten hangen'Arold Arts met zijn bekende spandoek.

Het is de scherpste doorn in het oog van de doorgewinterde voetballiefhebber: een wedstrijd zonder publiek. Zoals dinsdagavond in de Kuip, toen het Nederlands elftal zich wist te plaatsen voor het WK in Qatar zónder de steun van de twaalfde man. En dus ook zonder het beroemde spandoek Vortum van über-Oranjefan Arold Arts uit Vortum-Mullem.

De man die sinds 1988 zelden een wedstrijd miste, zat dinsdagavond dus noodgedwongen op de bank en zijn spandoek lag op zolder. Tot zijn groot chagrijn, want er bleken wel degelijk spandoeken in het stadion te hangen.

“Ik heb vernomen dat die jongens hun spandoeken naar de KNVB in Zeist hebben gebracht en die heeft ze zelf opgehangen. En heel slecht in beeld”, moppert Arts. “Ik heb de sociale media in de gaten gehouden en de KNVB heeft niet aangekondigd dat je spandoeken naar binnen kon brengen, dus ik was wel een klein beetje boos. Ik wist van niks, anders had ik mijn spandoek ook naar Zeist gebracht voor zo’n belangrijke wedstrijd.”

Van de wedstrijd tegen de Noren (2-0) zelf was Arts niet onder de druk. “Die moeten we maar snel vergeten. Het resultaat telt. Het laatste WK waar we aan mee deden, was in Brazilië. Dat is bijna acht jaar geleden, dus ik ben blij dat we naar Qatar kunnen.”

Over Arts’ aanwezigheid op het komende WK, hoeft Nederland niet te twijfelen. “Ik heb de lijst al ingevuld. Of het spandoek dan weer in beeld hangt, is maar de vraag, maar als ik een georganiseerde vliegreis met hotel kan krijgen, ga ik er zeker heen.”


Bron: omroepbrabant.nl

 

Archief van nieuws
 
december 2021
november 2021
oktober 2021
september 2021
augustus 2021
juli 2021
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS