Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Dorpsraadvergadering 6 september 2021
ma 06-09-2021

Notulen dorpsraadvergadering maandag 6 september 2021
 
Locatie: Café KNILLUS
 
Aanvang: 20.30 uur
 
 
1) Opening
Peter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.
 
2) Werkgroepen
Sportveld
Het gras op sportveld ligt er op dit moment mooi bij. Bedoeling is om een stuk te verharden met grastegels voor parkeren en ook om de toegangsweg te verharden
 
Wonen
Er zijn gesprekken lopende met enkele particuliere partijen en de gemeente om tot een nieuwbouwproject te komen. Het is de bedoeling dat de plannen hiervoor voor het einde van het jaar concreter wordt
 
Knillus
We zijn in afwachting van de persconferentie m.b.t. de coronamaatregelen van komende week wat de mogelijkheden worden richting einde van de maand
 
Kermis
Als er na de persconferentie versoepelt kan worden gaat de kermis door in het weekend van 24, 25 en 26 september:
Algemeen: Aantal kleine attracties op het kerkplein (trampoline, suikerspin, boksbal, ballen gooien, schiettent,……
Vrijdag: Ravechurch
Zaterdag: PubQuiz
Zondag: Matinee met feestband de Fik Erin en welkom nieuwe inwoners
 
Welkom
Vanuit de commissie is er een welkomstpakketje gebracht bij Ron Lutters en Nicole Zegveld (St. Hubertusstraat)
 
3) Mededelingen en ingekomen stukken
             
Meerdere mededelingen vanuit Vereniging Kleine Kernen Noord Brabant. O.a. de komst van een plattelandskabinet, kern met pit.
12 oktober is er overleg met de dorpsraden Boxmeer Zuid (oude gemeente Vierlingsbeek). Agendapunt is o.a. de locatie voor velden met zonnepanelen.

Zondag 17 oktober van !4.00 tot 17.00 uur staat het afscheid van Burgemeester van Soest gepland bij Knillus. Het programma wordt verder uitgewerkt

Energiecafé wil graag een bijeenkomst organiseren in Knillus. Datum volgt nog.

Bouwteams kernen CV heeft de volgende datums gevonden op 30 september en 11 november voor een eerste overleg. Dit bouwteam gaat voortborduren op het dorpsplan wat we in Vortum-Mullem al hebben.

Foodtour is op  8 oktober in Vortum-Mullem van 17.30-19.30 uur. Bedoeling is om onder het genot van een hapje en drankje info in te winnen over de plannen/ideeën die leven binnen het dorp die dan weer input zijn voor het bouwteam kernen CV.

De renovatie van de St. Cornelisstraat wordt opgeschoven naar 2023 omdat het waterschap de aanleg van een aantal zaken die het waterschap aangaan wil combineren met de renovatie van de straat.

Op 18 september is er een world clean-up day. De bond van ouderen meldt zich hier voor aan. 

4) Rondvraag/bewoners aan het woord
Toon Gerrits vraagt hoe ver we zijn met de nieuwe site. Het is de ambitie om deze voor het einde van het jaar in de lucht te hebben
 
Verder nog de vraag van Toon wat er nu gaat gebeuren met de St. Jansbeek. Op dit moment zijn er plannen gemaakt maar is er nog niets concreet over hoe e.e.a. gemaakt gaat worden.
 
5) Sluiting
                                         
 
             
 

 

Archief van nieuws
 
september 2021
augustus 2021
juli 2021
juni 2021
mei 2021
april 2021
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS