Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Wie verdient de Dr. Peelen Cultuurprijs of Stimuleringsprijs?
do 02-07-2020
Wie verdient de Dr. Peelen Cultuurprijs of Stimuleringsprijs?
Onze wereld is de afgelopen maanden sterk veranderd door het coronavirus. Ondanks deze verandering worden ook dit jaar de Dr.Peelen Cultuurprijs en -Stimuleringsprijs uitgereikt, beide voor bijzondere culturele prestaties in onze gemeente. Tot 1 oktober 2020 kunt u personen of organisaties voordragen op www.drpeelen.nl. Via de website heeft u binnen 10 minuten al een voordracht gedaan.
 
Wie komt in aanmerking?
Iedereen kan een persoon, vereniging of instelling voordragen die zich door één of meerdere bijzondere culturele activiteiten of initiatieven in de gemeente Boxmeer heeft onderscheiden. Het gaat er daarbij niet per se om wat in de afgelopen maanden heeft plaatsgevonden.
Wethouder Willy Hendriks-van Haren: “Cultuur is in veel opzichten het hart van onze gemeente. Ook in de afgelopen periode met zoveel beperkingen hebben we gezien hoe onze gemeenschap zich inzet om dit te koesteren. Iedereen die een culturele bijdrage levert, doet dit met passie en plezier. Door hen te nomineren laat u zien dat u dit waardeert. Dus: kent u iemand die de Dr. Peelen Cultuurprijs of Stimuleringsprijs verdient?”
 
Het college van B&W wil met deze prijzen haar waardering tonen voor degenen die zich inzetten op cultureel gebied. Om zo anderen te stimuleren dit ook te doen en het aanbod en de deelname aan cultuur in de gemeente Boxmeer te bevorderen. De winnaar krijgt een bronzen beeldje van dr. Peelen, vervaardigd door kunstenaar Sias Fanoembi. Ook krijgt de winnaar een geldbedrag van € 750,-. De Stimuleringsprijs is in 2015 ingesteld en is een stimulans voor een relatief nieuw initiatief op het gebied van cultuur en kunst in de breedste zin van het woord. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 250,-.

Uitreiking in 2021
De uitreiking zal in januari 2021 plaatsvinden. Het is nu nog niet duidelijk in welke vorm de uitreiking wordt georganiseerd. Daarover wordt later in het jaar meer duidelijkheid verschaft. Ondertussen nodigen wij u uit om een ander te nomineren via www.drpeelen.nl. We kijken uit naar uw inzendingen!
 
Volg Dr. Peelen Cultuurprijs & Stimuleringsprijs op Facebook voor meer nieuws.

 

Archief van nieuws
 
november 2020
oktober 2020
september 2020
augustus 2020
juli 2020
juni 2020
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS