Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Samen sterk voor goede doelen
wo 19-02-2020
 
Van 30 maart t/m 5 april   is de week van :
 
Voor de hieronder vermelde ‘goede doelen’ met  CBF keurmerk zal in Vortum-Mullem worden gecollecteerd:
 
Hartstichting, Kinderhulp, Brandwondenstichting, Longfonds, KWF kankerbestrijding , het Anjerfonds en nieuw toegevoegd is : Alzheimer Nederland. Alle contactpersonen samen vormen een werkgroep:
 
              “ SAMEN STERK VOOR GOEDE DOELEN ”
 
Net als voorgaande jaren komen we op 2 ophaalmomenten voor 7 goede doelen tegelijk.
 
U krijgt een brief  in week 13 waarop u in kunt vullen welk bedrag u aan welk goed doel wilt geven.
U doet daarvoor anoniem een  contant  bedrag in een blanco envelop, die door 2 personen wordt opgehaald. Deze 2 personen zijn mensen uit Vortum-Mullem met een identificatie pasje.
 
Het ophalen gebeurt op dinsdag 31 maart en woensdag 1 april tussen 18:00 – 19:30 uur !
 
     ZORG ERVOOR DAT DE ENVELOP KLAAR LIGT VOOR ONS!
 
 
De werkgroep zorgt ervoor dat uw bijdrage op de juiste plaats komt en dat hier verantwoord mee om wordt gegaan.
We weten inmiddels dat dit een heel goed initiatief is en we hopen ook dit jaar weer op uw steun.
Voor alle duidelijkheid: acties van de basisschool, en ook loterijen, en
verkoopacties van onze Vortumse verenigingen kunt u gewoon aan uw deur blijven
verwachten!
 
Met vriendelijke  groet,
Namens de werkgroep: Petra Broeder, Gerdien Denen, Anja van den Bosch, Marianne Broeder, Anja Martens, Karin Deenen en Herman van Bree

 

Archief van nieuws
 
april 2020
maart 2020
februari 2020
januari 2020
december 2019
november 2019
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS