Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
KNILLUS&CORONA per 28november 2021
ma 29-11-2021

Zoals jl. vrijdag aangegeven tijdens de persconferentie worden de maatregelen rondom Corona per jl 28 november verder aangescherpt. Feitelijk komt het er op neer dat KNILLUS overdag open kan zijn en na 17.00 uur gesloten moet zijn. Overdag kan er veel binnen de geldende regels. Wij zullen - als altijd - de regels strak volgen.

Vanuit de gemeente Boxmeer hebben we de volgende uitwerking ontvangen. Die delen we graag met Vortum-Mullem. Wij vanuit KNILLUS zullen hiernaar handelen. 

Hieronder schetsen we de geldende lijn voor uw gemeenschapshuis:
De basisregels blijven van toepassing:
 • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent;
 • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn;
 • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen;
 • Schud geen handen;
 • Was vaak en goed je handen;
 • Hoest en nies in je elleboog;
 • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.
Uw gemeenschapshuis dient in principe gesloten te zijn tussen 17.00-05.00 uur;
Voorwaarde voor opening is dat u maatregelen treft:

Hygiënemaatregelen;
 • Scheiding van publieksstromen;
 • Placeren van bezoekers en zorgdragen dat zij uitsluitend van de aangewezen plaats gebruikmaken;
 • De zitplaatsen worden zo neergezet dat het publiek op veilige (1,5 meter) afstand van elkaar zit;
Coronatoegangsbewijs blijft benodigd voor toegang tegen dezelfde voorwaarden als nu:
 • Sport vanaf 18 jaar CTB verplicht;
 • Vertoning of beoefening kunst en cultuur vanaf 18 jaar CTB verplicht;
 • Horeca vanaf 13 jaar CTB verplicht;
Geen publiek bij beoefening sport of kunst en cultuur;
Mondkapjesplicht blijft gelden in uw gemeenschapshuis en geldt nu ook voor scholieren en personeel van onderwijsinstellingen, niet zijnde basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs;
Voor beoefening en vertoning van kunst en cultuur in het kader van onderwijsactiviteiten en activiteiten horend bij de reguliere exploitatie van bibliotheken is een coronatoegangsbewijs niet benodigd;
Uitvaarten en beoefening van kunst en cultuur in het kader van onderwijsactiviteiten kunnen nog wel na 17.00 uur plaatsvinden;
Het aanhouden van de veilige afstand (1,5 meter) kan ervoor zorgen dat de maximale capaciteit van zaalruimten veranderd. Dit komt neer op 1 persoon per 5m². Houd u hier alstublieft rekening mee;Ter overige informatie. Er geldt tevens een groepsvormingsverbod tussen 17.00 en 05.00 uur:

Dit betekent dat ook in de buitenruimte maximaal met 4 personen gesport of gerepeteerd kan worden (bijvoorbeeld yogales in een park). Hiervan is de trainer/begeleider uitgezonderd;
Buitenspelen of hardlopen op de openbare weg blijft na 17.00 uur wel toegestaan met meer dan 4 personen;
Ook jeugdactiviteiten zoals scouting zijn  buiten alleen met een maximum van 4 personen toegestaan.Helaas zijn deze maatregelen opnieuw nodig voor het afremmen van het aantal besmettingen. Wij wensen u veel succes met voortgang van de activiteiten binnen uw gemeenschapshuis.

Bij twijfel over wat ja/nee mag/kan, neem contact op met beheer of bestuur.

Samen op weg naar beter!
Namens bestuur MFA KNILLUS - Maarten Ebben

 

Archief van nieuws
 
december 2021
november 2021
oktober 2021
september 2021
augustus 2021
juli 2021
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS