Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Burgemeester van Soest
ma 23-03-2020
Beste inwoners,
 
Het is stil geworden in onze doorgaans bruisende samenleving.
Geen slierten met kinderen met de fiets op weg naar school, geen verkeersdrukte veroorzaakt door woon-werkverkeer. Cafés en restaurants zijn gesloten, de terrassen blijven leeg. Langzamerhand sluiten ook steeds meer winkeliers hun zaken.
 
Binnen een week tijd is onze wereld grotendeels op slot gezet. Evenementen en activiteiten worden ook na 6 april veelal afgezegd. Ook in onze gemeente Boxmeer zien we dat het stil wordt op straat. Afgelopen weekend zagen we ook dat het nog lang niet overal stil genoeg was. De verleiding om met dit mooie weer naar plaatsen te gaan met veel andere mensen, was groot. Gelukkig zien we ook gebeuren dat steeds meer mensen begrijpen hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk thuis te blijven en om in contact met anderen afstand te houden.
 
De maatregelen die nodig zijn om het coronavirus de kop in te drukken, leggen nu eenmaal een grote druk op iedereen. Het betekent dat op veel plaatsen, in veel gezinnen oplossingen gezocht moeten worden. Kinderen die niet naar school mogen. Ouders die thuis werken, zelfs hun kinderen les moeten geven, of juist oplossingen moeten vinden voor de kinderopvang.

Naast het oplossen van de eigen persoonlijke problemen die ontstaan als gevolg van de corona-maatregelen, is er ook nog de noodzaak anderen hulp te bieden die niet voor zichzelf kunnen zorgen. Zoals ouderen die aan huis gebonden zijn vanwege hun kwetsbaarheid en toch aandacht en zorg nodig hebben.
 
De sluiting van verzorgings- en verpleegtehuizen is dramatisch voor bewoners en familie. Juist in deze tijd niet bij je familie te kunnen zijn, niet je kwetsbare partner, moeder of vader te mogen opzoeken, is heel zwaar.
 
Het doet goed te zien dat er diverse initiatieven worden ontplooid om met en voor elkaar door de moeilijke periode heen te komen. Zoals het idee van Mell Martens om kaarten en tekeningen te maken voor ouderen en zieken die nu geen bezoek kunnen ontvangen van hun familie. Een tekening of kaartje kan net wat troost geven bij het grote leed dat deze maatregel voor veel van hen betekent.
 
Dat veel evenementen en activiteiten moeten worden afgelast is natuurlijk een grote teleurstelling voor de organisaties die daar veel tijd en energie in hebben gestoken. Ook in onze gemeente gaan diverse activiteiten, onder andere in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid zeker tot eind april niet door. Het is natuurlijk erg wrang dat we, juist nu we 75 jaar vrijheid kunnen vieren, deze vrijheid niet ondervinden.
 
Het is allemaal heel onwezenlijk en onzeker. Ondanks dat is het belangrijk dat we aandacht blijven houden voor elkaar met een extra oog voor ouderen en alleenstaanden. Zorgen voor elkaar blijft de komende weken noodzakelijk.

Op de website van de gemeente www.Boxmeer.nl proberen wij u zoveel mogelijk te informeren met actuele berichten. Daar waar de gemeente kan bijdragen aan het vinden van antwoorden op hulpvragen zullen we dat blijven doen.

In de tussentijd wens ik iedereen de komende weken veel sterkte. De inzet van onze hulpverleners in de zorg, politie en brandweer blijft onveranderd nodig. Onze bijzondere steun en waardering verdienen zij als geen ander.

En laten we ondanks alles proberen ook de moed erin te houden, want we hebben elkaar hard nodig.
 
Karel van Soest
burgemeester van Boxmeer

 

Archief van nieuws
 
mei 2020
april 2020
maart 2020
februari 2020
januari 2020
december 2019
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS