Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
O.N.I. onderuit tegen F.B.M. '68
zo 11-07-2021
MAASHEES | Zaterdag 10 juli mocht O.N.I. na bijna een jaar weer opdraven in het vertrouwde tenue voor de derby der cafévoetbal van de gemeente Boxmeer tegen F.B.M. '68 uit Maashees. De ploeg van coach Guido Stevens kon helaas een nederlaag in stadion De Vetbak niet voorkomen: 3-0.

O.N.I. kon ditmaal niet beschikken over vedettes als Sam Litjens, die nog helemaal in de wolken was van zijn transfer naar De Zwaluw, en Stefan Hermans, die de delta-variant ging opzoeken in het buitenland. Daarentegen maakte Koen van Gaal zijn debuut voor het Vortumse café-team. Zijn talent werd ontdekt toen hij achter de schapen aan het rennen was. O.N.I. begon met de volgende opstelling: Thomas Massop; Guido Hermans, Dave Jacobs, Thomas Rijn, Lucas Peeters; Chielian Jacobs, Tom Derks van de Ven, Bram Oteman; Nick van Mullekom, Wout Loenen en Patrick Jacobs. Invallers waren ditmaal de gebroeders Van Gaal, die nog moesten ontnuchteren van een heftige avond. 

De wedstrijd was amper begonnen of de bal werd na een diepe bal van F.B.M. '68 door de aanvaller langs de uitkomende Thomas Massop geschoven. Ook daarna waren de kansen voor F.B.M. '68 en werd nog een Maashese goal afgekeurd door onze oplettende vlagger Guido Stevens. O.N.I. ging de rust in met een 2-0 achterstand na een kluts-goal. Tussendoor was Tom Derks van de Ven dichtbij een treffer, maar de middenvelder schoot rakelings over.

Na rust kwam O.N.I. iets meer aan aanvallen toe door de inschuivende Thomas Rijn, maar grote kansen volgden er echter niet. Aan de andere kant zorgde de behendige aanvaller van F.B.M. '68 voor de 3-0 met een heel fraai schot in de bovenhoek. Met verschillende reddingen voorkwam Thomas Massop een grote uitslag op het scorebord en bleef het bij 3-0. Ondanks de nederlaag smaakte de biertjes op het veld en in Knillus er niet minder door.  Op 24 juli staat alweer de volgende wedstrijd op het programma, dan zal er worden opgenomen tegen FC 't Veule.

Van de clubreporter ter plaatse

 

Archief van nieuws
 
juli 2021
juni 2021
mei 2021
april 2021
maart 2021
februari 2021
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS