Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Uitslag Rabobank Clubkasactie bekend
di 16-11-2021

De afgelopen periode kon er door de leden van de Rabobank weer volop gestemd worden op ieders favoriete club om zo de clubkas te spekken. Ook Fanfare st Cornelius doet graag mee met deze actie. Het doel van de actie dit jaar was nieuwe instrumenten voor de slagwerkgroep.

Waar een blaasmuzikant over het algemeen slechts 1 instrument bespeeld, is dit voor een drummer heel anders. Zij laten hun ritmische vaardigheden op allerhande instrumenten zien. Dit is vaak ook te zien in de optredens die zij verzorgen. Om hier weer nieuwe instrumenten aan toe te voegen, heeft Fanfare st Cornelius de instrumenten voor de slagwerkgroep dit jaar aangedragen als doel voor de Rabobank clubkasactie.
 
Inmiddels zijn de stemmen die Fanfare st Cornelius heeft gekregen geteld en deze stemmen zijn het zeer mooie bedrag van €520.89 waard.
Hiervoor kan de slagwerkgroep weer een spetterend nieuw optreden verzorgen met hun nieuwe instrumenten.
 
Namens Fanfare st Cornelius en natuurlijk de leden van Slagwerkgroep bedanken wij alle Rabobank leden die op ons hebben gestemd.


 

Archief van nieuws
 
december 2021
november 2021
oktober 2021
september 2021
augustus 2021
juli 2021
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS