Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
De Dorpsraad in Juni
di 09-06-2020
Dorpsraadverslag Juni 2020
 
Werkgroepen.
 
*ZORG EN WELZIJN
De werkgroep heeft ook afgelopen maand weer geprobeerd om aandacht te geven aan de oudere en kwetsbare in Vortum-Mullem. Zo is er op de zaterdag voor moederdag op  verschillende plaatsen in het dorp door Gonnie Schuurmans en 2 andere dames accordeon gespeeld voor de ouderen. In samenwerking met Soicon is er op 50 adressen een boekje in de bus gedaan, met daarin puzzels, een poster en bewegingsoefeningen voor ouderen.
Verder zal de huiskamer op 4 juni weer opengaan, voorlopig alleen op donderdag met inachtneming van de gewenste maatregelen

*KNILLUS
Knillus gaat langzaam weer open, zoals genoemd is de Huiskamer weer gestart. Op vrijdag avond is de kroeg weer beperkt geopend. Langzaam aan starten ook andere gebruikers hen activiteiten.
Feestjes zijn nog beperkt, omdat men het tocht nog te onhandig en te beperkt vinden. Men hoopt dat dit in September beter gaat worden. Dit hangt natuurlijk allemaal af van de maatregelen van de overheid die dan van kracht zijn. Het niet of beperkt doorgaan van kermis/carnaval gaat natuurlijk voor KNILLUS behoorlijke impact hebben.
Verder zijn er wel weer verschillende (bouw) activiteiten gestart. Zo wordt er begonnen met de sproei installatie op het KNILLUS park, is er gestart met de bouw van het bijenhotel en komt er een drank opslag aan de achter zijde.
 
*Wonen
In Bosch akker is inmiddels begonnen met het uitgraven van een twee kapper. Zo ook in Molenhof. Voor een andere twee kapper staan alle seinen op groen en zal ook gebouwd gaan worden.
Helaas zijn er een aantal starters afgehaakt, omdat bouwen toch te duur bleek. Gelukkig komen er  wel nog steeds aanvragen om te bouwen binnen. De 3 kapper op Bosch Akker heeft  wat vertraging, maar komt naar alle waarschijnlijkheid wel goed. Binnen kort is er een gesprek met 3 geïnteresseerde.

*Peuterspeelzaal.
Spring heeft de draad weer een beetje opgepakt naar de “corona vertraging” . Of er ook opgestart gaat worden, hangt af van het aantal aanmeldingen. Hierover is informatie te vinden op Vm.info. en facebook.  Ouders die hen kinderen willen opgeven voor de peuterspeelzaal kunnen contact op nemen met Spring
 
*MEDEDELINGEN EN INGEKOMEN STUKKEN
 
De gemeente geeft regelmatig updates met betrekking tot het corona virus. Deze informatie met daarbij verschillinde links zijn te vinden op onze site: www.Vortum-mullem.info 

De groenstrook in de st Hubertussstraat is aardig verwaarloosd. Deze is hard nodig toe aan een opkapbeurt. Er is contact geweest met de gemeente en naar alle waarschijnlijkheid zal deze in het najaar gebeuren. 

Er is een poging tot inbraak gedaan in het clubhuis op het sportveld. Er zijn dingen vernield, maar zover bekend wordt er niets vermist. Er is aangifte gedaan bij de politie. Mocht iemand iets hebben gezien, meld je dan bij de dorpsraad. 

Een grote wens van de Dorpsraad en 1 van de speerpunten van het nieuwe dorpsplan is de aanpak van de St Corneliusstraat. Deze is meegenomen in de begroting en zal in 2 fases gaan gebeuren. Voor 2021 staat €360.000 euro in de begroting en voor 2022 €300.000 euo.

 

Archief van nieuws
 
juli 2020
juni 2020
mei 2020
april 2020
maart 2020
februari 2020
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS