Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Maasziekenhuis
di 23-06-2020
Maasziekenhuis: VR-bril voor kinderen tegen angst en pijn
 
De kinderverpleegkundigen en pedagogisch medewerkers van Maasziekenhuis Pantein zijn gestart met een proef voor angst- en pijnvermindering door de inzet van een VR-bril op de kinderafdeling.
 
Verminderen angst en pijn
De bril wordt door de verpleegkundigen en pedagogisch medewerkers ingezet bij kinderen die geopereerd worden, angstig zijn of veel pijn hebben. Door de VR-bril voor en na de operatie te gebruiken kan angst en pijn verminderd worden. Het werkt eigenlijk heel simpel, pijn en angst nemen ruimte in in je hersenen, door de hersenen met iets anders bezig te laten zijn is hier minder ruimte voor. Een VR-bril sluit je helemaal af van deze wereld, je gaat het sprookjesbos of de jungle in, er zijn ontspanningsoefeningen of ballonnen moeten uit de lucht worden gehaald. Deze afleiding helpt je om pijn en angst naar de achtergrond te verdringen.
De inzet van nieuwe technologie zoals een VR-bril ondersteunt het herstel van kinderen, zodat ze sneller en met een zo positief mogelijke ervaring naar huis kunnen. Ook is het voor medewerkers leuk om met deze technologie te werken.
Het Maasziekenhuis wil de komende tijd veel ervaringen opdoen en daarnaast kijken of de bril ook op andere afdelingen in het ziekenhuis kan worden ingezet.

 

Archief van nieuws
 
juli 2020
juni 2020
mei 2020
april 2020
maart 2020
februari 2020
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS