Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Dorpsraadvergadering juli
ma 05-07-2021

Notulen dorpsraadvergadering maandag 5 juli 2021
 
Locatie: Knilllus
 
Aanvang: 20.30 uur
 
 
1. Opening
Peter moet zich verontschuldigen vanwege een hernia. John neemt de taak van Peter over en opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom
 
2. Werkgroepen 
Knillus
Knillus is weer opgestart. Evenementen die worden georganiseerd moeten voldoen aan de 1,5 meter regels.
 
Zorg en Welzijn
Linda meldt dat er nog steeds vrijwilligers worden gezocht voor de commissie Zorg en Welzijn. Verder meldt Linda dat er in Boxmeer een pool is opgericht om fietsen te lenen (ook onder de mededelingen). De fiets moet dan echter in Boxmeer worden opgehaald. Linda is daarom aan het kijken of het mogelijk is om een fiets speciaal voor Vortum-Mullem te regelen. Ze is hierover in gesprek met de gemeente om te kijken of de gemeente hierin mee wil werken.
 
Een tweede idee wat leeft binnen de werkgroep komt vanuit Duitsland. Basis is het idee van de adventskalender. In dit geval is er dan 24 dagen voor Kerst elke dag een huis wordt versierd. Bij de huizen die zich aanmelden mag elk huis zelf bedenken hoe het huis versierd wordt. Elke dag komt er dan een versierd huis bij waar mensen elkaar dan kunnen ontmoeten in de donkere dagen voor kerstmis. Tiny Lamers en Linda van Raaij gaan dit voor dit jaar organiseren en kijken hoe het bevalt.
 
 
3. Mededelingen en ingekomen stukken
Nieuwe site 
De huidige site van Vortum-Mullem is sterk verouderd en wordt niet veel langer meer ondersteund. Geert van Raaij is daarom aan het uitzoeken wat voor opties er zijn voor een nieuwe site met een moderne uitstraling en ook een link naar de social media om de jeugd van Vortum-Mullem te bereiken. Hij heeft enkele aanbiedingen waaruit een voorkeurspartij is gekozen. Geert zal met deze partij een definitief plan verder uitwerken .

Sint Jans beek
15 Juli is er een digitale bijeenkomst over de herinrichting St Jansbeek. Inschrijven kan op de site van waterschap de Aa;

Fietspool gemeente Boxmeer
Het is mogelijk om in Boxmeer zonder indicatie een zorgfiets (tandem, duofiets, rolstoelfiets of driewieler) te lenen;

Afscheidstoer Burgemeester van Soest
Elk dorp krijgt een datum om een afscheidsbijeenkomst in het eigen dorp te organiseren. Voor Vortum-Mullem is 4 december gepland. Peter van Bree gaat kijken of hij de datum kan verzetten. We zoeken dan nog een team om de bijeenkomst verder te organiseren
 
             
4. Rondvraag/bewoners aan het woord
Henk Broeren meldt dat er nog steeds geen invalide parkeerplaats is bij Knillus.
 
Ligi meldt dat er in de St.Hubertus ook een bloemenweide is. Waarschijnlijk de uitgroei van wat er vorig jaar is ingezaaid.
 
                                         
5. Sluiting
John bedankt iedereen voor de aanwezigheid. In augustus is er vanwege de vakantieperiode geen dorpsraad.  
 
             
 

 

Archief van nieuws
 
juli 2021
juni 2021
mei 2021
april 2021
maart 2021
februari 2021
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS