Skip Navigation Links
artikel
 
Laatste Repetitie en Diploma Uitreiking
za 06-07-2019

Afgelopen donderdag vond alweer de laatste repetitie voor de zomervakantie plaats. Dit keer een gezamenlijke repetitie waarbij het Opleidingsorkest om 19.00u begon. Zij begonnen de avond oa met  de nummers: “Sofia”,  gezamenlijk met de blokfluiters,  en “The Pink Panther”, waarbij er een prachtige saxofoon solo is weggelegd voor Sven van Kasteren”.  Het opleidingsorkest werd afgewisseld met de Jeugdslagwerkgroep die ritmische klanken ten gehore brachten. Dit alles olv Frank van Wely
 
Natuurlijk lieten ook de blokfluiters horen wat zij afgelopen jaar geleerd hebben olv Marjan Jakobs. Zij speelde onder begeleiding van CD het nummer: “Shotgun” en al lijkt het heel gemakkelijk om met een cd te spelen. Ga er maar staan na 1 of 2 jaar blokfluit ervaring.
 
Als laatste nummer voor de  pauze, schoof de Fanfare bij het Opleidingsorkest om gezamenlijk het nummer “Cheerleader” ten gehore te brengen. Om al deze muzikanten gezamenlijk te zien spelen bezorgt menig toeschouwer kippenvel. Wat een mooie club muzikanten bij elkaar.
 
Tijdens de pauze ontvingen de geslaagde aan de muziekschool hun welverdiende diploma. Dit waren op
 
Blokfluit:
Sanne van Bree
Yara van de Groes
Stef Jakobs
Tim Jakobs
 
Diploma A:
Yara Ermers (Alt Sax)
Sven van Kasteren (Tenor Sax)
 
Diploma B:
Sjors Graat (Alt Sax)
 
Diploma C:
Thijs Willems (Trombone)
 
Nogmaals aan alle  geslaagde Gefeliciteerd met jullie welverdiende diploma.
 
Als laatste was het de beurt aan de Fanfare die haar eerste thuisconcert gaf onder leiding van hun nieuwe dirigent Henk Houben. Zij speelde oa “Ruby Thuesday” van de Rolling Stones en “Sax in the City” Waarbij de saxofoons centraal staan. Zo gaven Claudia Ebbers op Tenor Sax, Marjan Jakobs en Sjeela Janssen op Alt Sax en Joyce Smeijers op Sopraan Sax een prachtige solo weg.
 
Wij gaan nu genieten van een welverdiende vakantie. En willen via deze weg nog een ieder die iets betekend heeft voor Koninklijke Fanfare st Cornelius bedanken voor hun inzet.
 
Voor nu wensen wij iedereen een fijne vakantie en tot na de zomer!
 
(De foto’s van deze avond staan nu in het fotoalbum)


 

Archief van nieuws
 
juli 2019
juni 2019
mei 2019
april 2019
maart 2019
februari 2019
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS