Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Tegemoetkoming cultuuraanbieders
ma 03-05-2021
Tegemoetkoming cultuuraanbieders
 
Net als vele andere sectoren, heeft ook de cultuursector het zwaar. Het Rijk heeft enkele steunmaatregelen getroffen om cultuuraanbieders tegemoet te komen. Het is onmogelijk om alle verliezen te compenseren, maar de gemeente Boxmeer erkent het belang van het behoud van het cultuuraanbod in de gemeente. Wethouder kunst en cultuur Willy Hendriks-van Haren: “Wij zien het als onze taak om cultuuraanbieders tegemoet te komen en het is belangrijk dat de inwoners van onze gemeente gebruik kunnen blijven maken van al het moois dat onze gemeente te bieden heeft op cultureel vlak.’’
 
Cultuuraanbieders met waarderingssubsidie
Cultuuraanbieders die (twee-)jaarlijks financiële steun ontvangen, krijgen nu eenmalig een tegemoetkoming. Hiervoor is het volgende besloten:
Lokale cultuuraanbieders in de gemeente Boxmeer aan wie in 2020 een waarderingssubsidie is toegekend, krijgen een ondersteuningsbijdrage van 25% van het in 2020 toegekende bedrag. Met een minimum van €100,- per organisatie.Een waarderingssubsidie wordt altijd toegekend over de kosten die een organisatie een jaar eerder maakte. Er is bewust voor deze werkwijze gekozen, omdat het jaar 2019 een coronavrij jaar was waarin de exploitatie op een normale wijze verliep. Hieronder vallen verenigingen en organisaties binnen de thema’s: toneel, zang, dans, muziek, erfgoed en kunst & cultuur.
Oorlogsmuseum Overloon krijgt een ondersteuningsbijdrage van €50.000,-
De Vaart krijgt een ondersteuningsbijdrage van €500,-.
Museum van Postzegel tot Tank krijgt een ondersteuningsbijdrage van €500,-. 
Daarnaast krijgen de EHBO-verenigingen een ondersteuningsbijdrage van €500,- per organisatie, vanwege de werkzaamheden die zij gebruikelijk verrichten bij evenementen en activiteiten van cultuuraanbieders.
 
Cultuuraanbieders zonder waarderingssubsidie
Tenslotte is besloten om ook cultuuraanbieders die in 2020 geen waarderingssubsidie hebben ontvangen - omdat zij niet in aanmerking kwamen of dit niet hebben aangevraagd - ondersteuning te bieden. Het gaat hierbij om cultuuraanbieders die een belangrijke culturele bijdrage leveren, zoals zelfstandigen en (vrijwilligers)organisaties in de cultuursector. Zij kunnen als er geen andere tegemoetkoming of noodsteun verstrekt is, in aanmerking komen voor een ondersteuningsbijdrage van €500,-.
Wilt u een aanvraag doen of heeft u vragen over de tegemoetkoming? Mail naar gemeente@boxmeer.nl t.n.v. afdeling welzijn en leefbaarheid o.v.v. tegemoetkoming cultuuraanbieders. Ook kunt u bellen naar 0485 585911.

 

Archief van nieuws
 
mei 2021
april 2021
maart 2021
februari 2021
januari 2021
december 2020
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS