Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
1 juni - 1 jaar KNILLUS - BURP&SLURP!
zo 12-05-2019
Knillus bestaat alweer 1 jaar. Dat vieren we groots met HEEL Vortum-Mullem op 1 juni a.s. Het thema van het feest is BURP&SLURP! We beginnen om 17.00 uur met de officiele opening van het KNILLUS-park en direct daarna start het BURP&SLURP-festival.

Samen met alle buurtschappen uit Vortum-Mullem is het KNILLUS-plein én park dan veranderd in een waar en sfeervol FOODDOMEIN met volop gezellige zitjes en kan er een culinaire wandeling gemaakt worden om zo 10 (!) heerlijkheden en lekkernijen te proeven. Na al die hapjes heeft u 100% zeker genoeg gegeten. Op het menu staan o.a. Hotdog van de BBQ, pizzarolletjes, soepie, wraps, asperges, smoothie en een snack bij de Mobi-snackbar van Anne. Én...1 (al dan niet alcoholische) versnapering in het park. In een mooie entourage (en mooi weer) zullen we samen smullen (en daarom BURP&SLURP) van al dat lekkers. Voor personen vanaf 12 jaar zijn de kosten voor een 10-hapjes kaart 10 euro, voor kids onder de 12 jaar is dat 5 euro.

Rond de klok van 21.00 gaat het feest binnenin KNILLUS verder met o.a. een aantal rondes met REN je ROT (en prachtige prijzen!) en het 'SINGLEFEEST'. Voor de voetballiefhebbers zetten we in het café de finalewedstrijd van de Champions League aan! Kortom, voor ieder wat wils én lekkers.

Wij hebben er zin in! Jullie ook? We hopen op een druk, gezellig en lekker feestje op de 1e verjaardag van KNILLUS.

Tot 1 juni, tot KNILLUS!

 

Archief van nieuws
 
mei 2020
april 2020
maart 2020
februari 2020
januari 2020
december 2019
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS