Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Eerbetoon (vlooientheater) Henry Dillen
vr 07-02-2020
Eerbetoon (vlooientheater) Henry Dillen

Zo'n anderhalf jaar geleden hebben wij uit handen van zijn dochters een prachtige litho in ontvangst mogen nemen van het vlooientheater van Henry Dillen uit Orthen.

Henry reisde, naast enkele andere kijk- en vermaakzaken, met zijn vlooiencircus tot begin jaren 70. Hij moest noodgedwongen stoppen omdat er, als gevolg van de toenemende hygiëne, bestrijdingsmiddelen e.d., geen mensenvlooien meer te krijgen waren. Zijn optreden op TV in de Vuist Weg van Willem Duijs in 1974, was een van zijn laatste voorstellingen met zijn kleine theater. Henri is in 2005 gestorven.

Tijdens het bezoek van de dames werd afgesproken dat we een hoekje voor hem zouden inrichten met een memory bord dat door al zijn nazaten getekend zou moeten gaan worden

Afgelopen zondag was het dan zo ver. De vrouw van Henri, Dora was hier met haar 3 dochters, 7 kleinkinderen en zelfs 2 achterkleinkinderen om het bord van manlief, vader en opa te tekenen. Het werd een prachtige en vooral gezellige middag en het bord hangt inmiddels op een mooi plekje.

Piet en Elly Winkelmolen
Speelgoed en Kermismuseum
Vortum-Mullem 

 

Archief van nieuws
 
april 2020
maart 2020
februari 2020
januari 2020
december 2019
november 2019
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS