Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Corona update gemeente
za 27-06-2020
Beste wijk- en dorpsraden,
 
Hierbij een update rondom het coronavirus vanuit de gemeente (en/of Rijksoverheid). Willen jullie up-to-date blijven, kijk dan regelmatig op https://www.boxmeer.nl/inwoners/coronavirus_42608/.
 
Factsheet
Als bijlage vinden jullie een factsheet met de maatregelen van 24 juni. Handig voor dorpsblad, website of Facebook, want alle maatregelen staan op een rij.
 
Mogelijkheden zomerkampen en kindervakantieweken
Met de versoepelingen van de coronamaatregelen zijn er tijdens en na de zomervakantie ook mogelijkheden voor onder andere kindervakantieweken en
(zomer-)kampen. In de protocollen op www.wegaanopzomerkamp.nl/organisatoren vindt u een overzicht van wat wel en niet mag voor:
zomerkampen voor kinderen t/m 12 jaar
zomerkampen voor kinderen van 13 t/m 18 jaar
vakantieactiviteitenDeze protocollen geven antwoord op veel vragen over bijvoorbeeld locatie, vervoer, sanitair, activiteiten en meer. Door de Rijksoverheid is akkoord gegeven op deze protocollen en wordt ook verwezen naar deze website.
 
Meldingen en ontheffingen
Het kan zijn dat u een melding moet indienen voor uw evenement of dat u andere toestemmingen nodig heeft, zoals bijvoorbeeld een geluids- of stookontheffing of een ontheffing overnachten. Deze kunt u aanvragen bij de gemeente t.a.v. de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving.
 
Heeft u vragen of twijfels over wat wel en niet mag en of u een ontheffing nodig heeft? Neem dan vooral contact op met de gemeente Boxmeer. Wij kijken dan graag mee naar wat toegestaan en wat nodig is. Bel 0485 585911 of mail naar gemeente@boxmeer.nl onder vermelding van ‘protocol zomerkamp’.
Aanvullende informatie over andere varianten van evenementen volgt zo spoedig mogelijk.
 
Een fijn weekend!
 
Met vriendelijke groet,

Andrea Rouland-van Boven
Coördinator wijk- en dorpsraden

1 bijlage:
Factsheet
573,7K Downloaden
 

Archief van nieuws
 
januari 2021
december 2020
november 2020
oktober 2020
september 2020
augustus 2020
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS