Skip Navigation Links
artikel
 
Wandelvierdaagse
do 16-05-2019
Beste ouders,
 
De avondvierdaagse in Boxmeer is dit jaar van 4 t/m 7 juni. Het zou leuk zijn om met z'n allen weer te gaan wandelen. Als je mee wil wandelen, moet je je opgeven vóór  1 juni!!      Je kan je opgeven voor de 5 of 10 km. Het kan alleen doorgaan als er voldoende begeleiding is. Het inschrijfgeld is € 5.00 p.p. incl een medaille. Ouders die meelopen kunnen kiezen of ze meelopen voor € 5.00 met medaille, of voor  € 2.50  zonder medaille. Dat is voor 4 dagen wandelen, gezelligheid en wat lekkers onderweg.                                                                           
We maken per km groep een app groep aan zodat je elkaar snel op de hoogte kunt houden. We vertrekken om 17.15 uur op het kerkplein en rijden dan gezamenlijk naar Boxmeer.     De t-shirts krijgen ze op shool en dan mag je ze gewassen weer inleveren op school. Zit je niet op school en wil je gezellig mee wandelen,dan kan dat uiteraard ook.
Houdt er rekening mee dat de 5 km op vrijdag later start, zodat alle kids tegelijk over de finish komen.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naam kind(eren).............................................................................................................
5 of 10 km................................................................
Ik/we  lopen mee voor de .............e keer.
Wij gaan mee als begeleiding..........................................................................................
Op deze dagen kunnen we meelopen.......................................................................................
Ik wil contactpersoon zijn van een km groep......................................ja/nee
...............................personen x € 5.00 =........................................euro
...............................personen x € 2.50 =........................................euro
                                                   totaal..........................................euro
 
GELD METEEN TOEVOEGEN BIJ INLEVEREN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Graag inleveren:        
 Ineke vd Groes         Pastoor Sweenstraat 6          Vortum-Mullem
 

 

Archief van nieuws
 
juni 2019
mei 2019
april 2019
maart 2019
februari 2019
januari 2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS