Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
O.N.I. had meer verdiend dan gelijkspel op bezoek bij F.B.M. '68
zo 19-07-2020
MAASHEES, De Vetbak - Onder zomerse taferelen reisde O.N.I. op zaterdag 18 juli af naar Maashees, alwaar er werd opgenomen tegen de plaatselijke frietboys voor een wedstrijdje na deze lange corona intermezzo. 

Coach Guido Stevens had dit keer de beschikking over een 16-koppige selectie, waarvan 12 spelers van 'Vortumse bodem' en 4 gastspelers (waarvoor dank). Na een tactische berekening toverde Stevens de volgende opstelling uit de hoge hoed:
Thomas Massop; Chielian Jacobs, Dave Jacobs, Nino (gastspeler), Patrick Jacobs; Thomas Rijn, Harm (gastspeler), Gijs Hendriks; Nick van Mullekom, Willem (gastspeler), Sam Litjens. Invallers waren ditmaal: Stefan Hermans, Guido Hermans, Dennis Rühl, John Hendriks en Teun van Gaal.

Nadat de beregeningsinstallatie de temperatuur inmiddels opschaalde naar een broeierige 30 graden, kon de wedstrijd om 16.00 uur beginnen. O.N.I. kwam goed uit de startblokken, maar wist na diverse combinaties echter het netje niet te bollen. Halverwege de eerste helft, vlak na de drinkpauze, kwam F.B.M. '68 met een mislukte voorzet tegen de paal het dichtst bij een doelpunt. Even later, vlak voor rust, werd de bal door de rechtsback van O.N.I. (hij wil niet bij naam genoemd worden..) veroverd die van ver echter mijlen ver naast schoot, waardoor de ruststand 0-0 bleef.

De tweede helft begon sterk van O.N.I.'s zijde. Gijs Hendriks was dichtbij een doelpunt, maar zag zijn stifje eindigen op de paal. Met the man of O.N.I. a.k.a Sam Litjens binnen de lijnen, probeerde coach Guido Stevens nog voor extra dreiging te zorgen om de winnende treffer te forceren. Helaas stond de F.B.M. '68-goalie meermaals in de weg. Aan O.N.I.-zijde gaf de verdediging geen krimp en hield Thomas Massop de 'nul'. Met de eindstand van 0-0 had O.N.I. meer verdiend. De mannen kunnen zich snel revancheren: op 1 augustus komen de Frietboys naar Vortum toe. Om 16.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal op Sportpark de Paardenbloem. Tot dan!

Van onze plaatselijke clubreporters

 

Archief van nieuws
 
oktober 2020
september 2020
augustus 2020
juli 2020
juni 2020
mei 2020
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS