Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Toch een optocht in 2021! #optochtje
zo 03-01-2021
Hier horen de Plekkers toch ook in voorbij te komen!!
Wie doet er mee??


Miniatuur Optochtje: doe je mee?
Toch nog een beetje carnaval, dat zou leuk zijn voor jong en oud. Daarom is er in het Land van Cuijk #optochtje 2021. Met dit idee van enkele samenwerkende Carnavalsverenigingen maken we samen een kleine versie van een Optocht. Met Playmobil, hout, Lego, papier maché, K’nex en andere materialen maken we samen een vrolijke optocht die dwars door onze TV studio gaat rijden. Dat zetten we op film en zo kan iedereen zondag 14 februari vanaf 14.00 uur via Omroep Land van Cuijk thuis meegenieten van #optochtje 2021.

Vorig jaar al in Tilburg! Nu in het Land van Cuijk
Vorig jaar kon de optocht in Tilburg vanwege de storm niet doorgaan dus maakte CV Tis Veur Mekoar al voor de grap een filmpje van een mini-opstoetje. Dit jaar gaan zij, net als wij, voor ‘echte’ carnavalswagens. Wij hebben contact gehad met de organisatie in Tilburg en mogen van ontdekstation013 ons eigen #optochtje laten rijden door het Land van Cuijk.

Wij maken voorbeelden
We doen een oproep aan alle Bouwgroepen, Blaaskappellen, Carnavalsverenigingen, inwoners en Land van Cuijkse basisscholen om een wagen(tje) te maken. Wij kunnen jullie hierbij helpen. We gaan filmpjes maken met instructies om een simpele wagen te bouwen van bijvoorbeeld Lego, melkpakken of andere materialen. Een leuke, creatieve opdracht, die straks ook nog echt in het #optochtje te zien is! Deze filmpjes delen we via het youtube kanaal van de klotstèkers. Helemaal super als je met Playmobil figuren werkt (maatvoering), want die gebruiken we ook voor het publiek!

Opgeven voor 16 januari a.s.
We zijn nu samen met de initiatiefnemers aan het inventariseren wie er willen meedoen. Heb je interesse, stuur dan voor 16 januari a.s. een mailtje aan optochtje@gmail.com of vul het aanmeldformulier in op https://forms.gle/868xPAJd7KAEfPJh6
Na aanmelding krijg je meer informatie over waar, wanneer en hoe je jullie inzending kunt aanleveren en hoe het #optochtje van de gemeente Land van Cuijk er uit gaat zien. Meld je ook aan via facebook: https://fb.me/e/3csB55FRv
De organistatie is opgestart door de Klotstèkers uit Wilbertoord, Dun Uutlaot uit Sint Anthonis en De Bellebloazers uit Rijkevoort. Maar alle carnavalsverenigingen uit de nieuwe gemeente Land van Cuijk zijn welkom om deel te nemen!
Heb je vragen? Neem dan contact op met de Werkgroep, via optochtje@gmail.com Ons doel: Toch unnen Optocht in 2021!

 

Archief van nieuws
 
december 2021
november 2021
oktober 2021
september 2021
augustus 2021
juli 2021
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS