Skip Navigation Links
artikel
 
(avond) vierdaagse Boxmeer
ma 01-04-2019
Bijzonder jaar voor (avond)vierdaagse Boxmeer
4 t/m 7 juni 2019
 
Dit jaar viert de (avond)vierdaagse Boxmeer haar 40-jarig jubileum. En dat betekent dat er zowel voor de wandelaars, begeleiders en publiek extra activiteiten op stapel staan.
 
De avondvierdaagse vindt plaats van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 juni 2019. Dat is dus in de week tussen Hemelvaart en Pinksteren. Een avondvierdaagse die al zo lang bestaat kent jonge wandelaars die voor het eerst met de wandelsport kennismaken en begeleiders van kinderen die zelf ook als kind hebben meegelopen en daar leuke herinneringen aan bewaren. Maar de avondvierdaagse is sinds tien jaren ook uitgebreider geworden omdat ook langere afstanden worden aangeboden aan wandelaars die dit als de perfecte training zien voor de Nijmeegse vierdaagse.  Door de finishtijden van de langere afstanden ook af te stemmen op de korte afstanden (de 20 en 25 km start vanaf 15.00 uur) ontstaat een heel mooi evenement waar dan ook na het volbrengen van de wandeltocht nog gezellig even genoten kan worden van een mooie zomeravond in het Weijerpark.
 
Extra afstand van 40 km op vrijdag
De vierdaagse Boxmeer kent als te lopen afstanden 5 – 10 – 15 - 20 en 25 km per dag. Verleden jaar namen daar in totaal ongeveer 1.700 wandelaars aan deel.  In dit 40e jubileumjaar biedt de organisatie ook een te lopen afstand van 40 km aan. Dat is dus alleen op vrijdag. Die deelnemers starten dan al om 12.00 uur en gaan ook met veerboot naar de overzijde van de Maas. De te lopen afstanden blijven flexibel, men kan altijd per dag een andere afstand wandelen. Maar de vrijdag biedt voor de getrainde wandelaars desgewenst dus een extra uitdaging. En dan heeft men een goed beeld van wat hen in Nijmegen te wachten staat.
 
De jeugd
Het overgrote deel van de wandelaars vormen de jeugdige wandelaars die vanaf 17.30 uur mogen vertrekken, lopen, zingen en veel lol hebben.  En de ervaring leert dat het daarbij niet uitmaakt of het prachtig zonnig weer is of dat regent. Het blijft leuk. Zij maken voor het eerst kennis met wandelsport die momenteel erg in de lift zit. Want wandelen is een hippe en gezonde sport.
 
Wandelgebied
De omgeving van Boxmeer kent vele mooi wandelgebieden en afhankelijk van de afstand zullen de wandelaars daar dan ook het nodige van kunnen genieten. Zeker ook van het onlangs als enige in Nederland tot UNESCO biosphere gebied verklaarde Maasheggengebied. Er wordt op de eerste dag gewandeld richting of door natuurgebied De Vilt in Beugen, op de 2e dag naar de Staatsbossen van Sint Anthonis, op de 3e dag door het Maasheggengebied richting Oeffelt en op de 4e dag ook weer door het Maasheggengebied, maar dan richting Vierlingsbeek. De 40 km wandelaars gaan die dag ook de Maas over.
 
Startttijden
Er kan iedere wandelavond door de deelnemers aan de 5 of 10 km tussen 17:30 en 19:00 uur gestart worden. De 15 km wandelaars kunnen iets eerder van start gaan, namelijk tussen 16.30 en 19.00 uur. De deelnemers aan de 20 en 25 km kunnen al starten vanaf 15.00 uur (20 km tot uiterlijk 19.00 uur, 25 km tot uiterlijk 18.00 uur). Voor de lange afstanden kan men ook dagkaarten kopen. Er zal iedere dag gestart worden vanaf de achterzijde van De Weijer, De Raetsingel 1 te Boxmeer.
 
Nadere informatie
De nodige inschrijvingen komen al binnen bij de organisatie. Men kan zich via de website www.vierdaagseboxmeer.nl al digitaal, met korting, inschrijven. Dat kan ook altijd nog op de startdag en, met korting op de dag daarvoor, maandag 3 juni 2019 tussen 19.00 en 21.00 uur op het startbureau in De Weijer, ingang via het Weijerpark. Voor groepen is er een aparte inschrijvingsmogelijkheid op de website of via de coördinator op de scholen en overigens voor de rolstoelers ook bij de instellingen.
De kosten van een startkaart voor vier dagen inclusief een fraaie medaille bedragen voor de korte afstanden € 6,-. Voor kortingen en tarieven voor de langere afstanden zie de website.
Men krijgt na het volbrengen van de vier dagen een fraaie en originele medaille van de wandelbond KWBN. Het is toegestaan, mits dat wordt aangegeven bij de start, om verschillende afstanden te wandelen. Wandelaars op de lange afstanden kunnen ook zonder beloning lopen.
 
Website
Nadere informatie kunt u vinden op de website www.vierdaagseboxmeer.nl
 

 

Archief van nieuws
 
juli 2019
juni 2019
mei 2019
april 2019
maart 2019
februari 2019
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS