Skip Navigation Links
artikel
 
Vakantie in aantocht
za 08-06-2019
De zomervakantie komt al met rasse schreden dichterbij, echter voor het zover is hebben wij nog een aantal concerten voor de boeg. Dit gaan wij doen onderleiding van onze nieuwe dirigent Henk Houben.

Henk Houben werd in 1960 in Obbicht geboren. Hij komt uit een muzikaal gezin met vier kinderen. De hele familie speelde in het plaatselijk harmonieorkest. Het kon dan ook niet uitblijven dat Henk lid werd van de harmonie. In eerste instantie speelde Henk op klarinet echter later is hij overgestapt naar de bariton/tuba. Henk is getrouwd met Carla en zij wonen sinds 1995 in Roermond. Zij hebben geen kinderen, maar wel een hond (een Canadese Witte Herder). Naast de muziek heeft Henk weinig tijd voor hobby’s. Hij is een grote voetbal- en wielerfan, maar zijn grootste passie zijn de oldtimer brommers waar hij graag aan mag sleutelen, maar nog liever op rondtoert.

Ons eerste concert voor de vakantie vind morgen al plaats. Dan gaan we namelijk naar het kerkplein in Maashees, Fanfare st Cecilia uit Maashees bestaat dit jaar 100 jaar en dat mag gevierd worden.  Morgen is daar een dorpsbrunch waar wij, net als een aantal andere bevriende korpsen, zullen optreden. Onder leiding van onze nieuwe dirigent Henk Houben zullen we daar een mooi concertje neerzetten  met o.a. Ruby Tuesday, Mac Arthur Park, West Side Story, en met een sax solo in Sax in The City, zullen alle saxen de revue passeren. Aanvang rond de klok van 14.00u

Op 30 Juni zullen wij om 13.30 afreizen met de welbekende HaHeBo Bus naar het Limburgse Boukoul. Om daar in de tuin van oud dirigent Bart Dekkers een tuinconcert te geven. Samen met Henk hebben wij natuurlijk extra hard gerepeteerd om hier zo goed mogelijk voor de dag te komen. Natuurlijk zal er na afloop het nodige gegeten en gedronken worden. Trouwens wist u al dat Bart en Rikki een dochtertje erbij hebben, Hannah is haar naam. Proficiat Bart en Rikki!

4 Juli is dan het afsluitende Vakantie concert wat wij samen met opleidingsorkest en blokfluiters zullen geven. Op deze avond kunt u allen kennis maken met Henk Houben, want dit zal zijn eerste thuisconcert zijn. Tevens zullen dan alle diploma’s uitgereikt worden aan de geslaagden. Bij mooi weer zal dit te doen zijn op het Knillusplein. Over de invulling van deze avond zullen wij u ter zijnertijd nog inlichten. Wij hopen u op een van deze concerten te zien.

 

 

Archief van nieuws
 
juni 2019
mei 2019
april 2019
maart 2019
februari 2019
januari 2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS