Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Laatste repetitie voor de zomervakantie
vr 16-07-2021


Wederom een vreemde afsluiting van een vreemd seizoen. Waar we vorig jaar nog met goede hoop de zomer in gingen, blikken we nu terug op een muzikaal seizoen zonder concerten en geruime tijd zelfs zonder repetities. Gelukkig mogen we inmiddels wel weer gezamelijk repeteren. De fanfare zal de zomervakantie dan ook door repeteren want voor het nieuwe jaar staan er toch enkele concerten op het programma. maar daar later meer over. 

Donderdag 22 juli is vanaf 19.00u de "laatste" repetitie. Deze repetitie word traditiegetrouw gebruikt om de gediplomeerde aan de muziekschool hun diploma uit te reiken. Alle geledigen van onze verenging komen aan de beurt; de blokfluiters, opleidingsorkest, jeugdslagwerkgroep en het grote orkest. Dit alles zal buiten op het terras van Knillus plaatsvinden bij mooi weer. Om aan de huidige regelgeving te voldoen zullen er voldoende zitplaatsen beschikbaar zijn. Bij slecht weer zullen we het helaas moeten afgelasten. Voor een hapje word gezorgd. Dus tot donderdag 22 juli om 19.00u. 

Ook al de moeite om in de agenda te noteren:
12 September Rommelmarkt bij Knillus
09 Oktober Concert in Knillus ism Fanfare Eendracht Maakt Macht uit Heijen
08 Januari 2022 Nieuwjaarsconcert in Knillus

Alvast een fijne vakantie toegewenst namens bestuur en alle leden van Koninklijke fanfare st Cornelius.


 


 

Archief van nieuws
 
juli 2021
juni 2021
mei 2021
april 2021
maart 2021
februari 2021
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS