Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Werkbezoek Wopke Hoekstra aan MFA KNILLUS
ma 01-03-2021

Vanmiddag, 1 maart om stipt 18 uur, draaide de zwarte bolide van Wopke Hoekstra de parkeerplaats voor MFA KNILLUS op. Wopke Hoekstra, partijleider CDA bij de a.s. verkiezingen en huidig demissionair minister van Financien bracht een werkbezoek aan MFA KNILLUS. Na een dag vol bezoeken aan o.a. Tilburg, Veghel en Brainport Eindhoven, was Vortum-Mullem de laatste halte. In zijn kielzog Inge van Dijk (nr. 4 op de kieslijst) en - onverwacht meer erg welkom - Mona Keijzer (staatssecretaris nr. 7 op de kieslijst) alsook Erik Ronnes (dorpsgenoot en geduputeerde Noord-Brabant), Bouke van Vught (wethouder Boxmeer) en een aantal andere CDA-partijleden. Voor dit uitzonderlijke werkbezoek was toestemming verkregen voor een eenmalige beperkte openstelling van MFA KNILLUS.

In KNILLUS was er gedurende een sessie van ruim 1 uur (Coronaproof) een rondleiding door onze trots van Vortum-Mullem, een mooi gesprek samen met Ivonne van der Horst (vrz. MFA i.o. Langenboom) en Maarten Ebben (vrz. KNILLUS), een aantal interviews met regionale kranten en TV over met name de kleine dorpen én de inspiratie die er uit gaat van projecten als MFA KNILLUS en een pamflet welk werd overhandigd door Noud van Vught in het kader van KBO Brabant/Land van Cuijk en zorg voor ouderen in het algemeen en woningbouw voor ouderen in het bijzonder.

Al met al een bijzonder inspirerende avond waar Vortum-Mullem en KNILLUS zich, ondanks de C-beperkingen, echt van haar beste kant heeft laten zien aan een aantal kopstukken uit Den Haag én heeft kunnen toelichten wat écht belangrijk is voor leefbaarheid in kleinere kernen als Vortum-Mullem! In het fotoalbum van deze site staan een aantal foto's van dit bezoek (met dank aan Math Broeren).

 

Archief van nieuws
 
april 2021
maart 2021
februari 2021
januari 2021
december 2020
november 2020
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS