Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Wat een bijzonder coronavalsweekend!
zo 14-02-2021
Plekkers en Plekkerinnekes, 

Wat een bijzonder weekend hebben we gehad in deze rare Corona tijd. 

Waar Carnaval even heel ver weg leek heeft het dit weekend toch echt wel weer wat leven ingeblazen gekregen. Vrijdag begon het al met op school de jeugdboerenbruiloft en vrijdagavond de PlekkersPubQuiz.

Zaterdag moesten we daar alweer van bijkomen en hebben velen vast ook heel erg genoten van de zon, de sneeuw en het ijs.

En vandaag begon de dag voor het jeugdtrio met het uireiken van de prijzen, geen prijzenbal maar een uitreiking aan de voordeur.
Na een korte opwarming zijn ze daarna de wagen op gegaan voor de 'receptie'. 

Winnaars van de mooiste kleurplaat:
Max Hermens
Liz en Tygo Bakker
Lieke van Bree

Winnaars van het mooist versierde raam:
Familie Denen

Winnaars van de puzzel uit 'Gén Plekbuukse':
Famiie Lamers

Winnaars van de PlekkersPubQuiz:
1: Familie van Kempen
2: Guido Stevens (Nick4President)
3: Jarno vd Hoogen ('t Spoor Bijster)
4. Maarten Ebben (Boerderie23)
Met via deze weg ook een eervolle vermelding voor Birgit en Guus van Bree!

Ook de Vortumse peuters hebben hun bijdrage geleverd bij #optochtje, wat is uitgezonden bij Omroep Land van Cuijk. https://fb.watch/3F93f5vG75/

Neem een kijkje in het fotoalbum en geniet lekker na van al dit moois! 

Namens het bestuur willen we iedereen heel erg bedanken om dit weekend zo vorm te hebben kunnen geven. We kijken er met een dubbel, want natuurlijk hadden we het liever anders gezien, maar vooral heel goed gevoel op terug!
We kunnen niet vaak genoeg zeggen dat we maar hopen dat het in november van dit jaar allemaal heel anders eruit gaat zien, dus blijf gezond en hopelijk tot dan!

Alaaf!! 


 

 

Archief van nieuws
 
juli 2021
juni 2021
mei 2021
april 2021
maart 2021
februari 2021
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS