Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Als mantelzorger toe aan een adempauze?
wo 01-09-2021
Als mantelzorger toe aan een adempauze?        
 
 
Centrum  Mantelzorg Land van Cuijk organiseert in samenwerking met het Dominicanenklooster Huissen een fantastisch inspiratieweekend van 22-24 oktober 2021 voor mantelzorgers uit het Land van Cuijk. In 2020 moesten we dit weekend i.v.m. corona helaas annuleren en we hopen van harte dat het dit jaar wel door kan gaan.
 
Door regelmatig toch een adempauze te hebben, is het mogelijk om de zorg (langer) vol te kunnen houden. Ervaringsdeskundige begeleiders en een gastvrouw van het klooster bieden een gevarieerd programma aan met ruimte voor twee verschillende workshops. Een workshop met ‘dans en beweging’ de ander is een workshop ‘werken met klankschalen’. Als mantelzorger is het fijn om af en toe uit de dagelijkse zorg voor een naaste te stappen en tijd voor jezelf te nemen. Even te ontlasten, de verantwoordelijkheid los te laten en weer op te laden. Het dagelijkse patroon wordt doorbroken, het is fijn om op adem te komen. Daar helpt een weekendje weg heel goed bij.
Het betreft een weekend inclusief maaltijden, activiteiten en het verblijf.
Voor het weekend wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 75,- exclusief reiskosten.

Het klooster ligt in nationaal landschap De Gelderse Poort. Ze heeft een prachtige en ruime tuin, omringd door een kloostermuur. In de kloosterkeuken worden dagelijks verse, smakelijke vegetarische maaltijden ambachtelijk voor de gasten en voor de bewoners van het klooster bereid.
Dit weekend wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van het Dominicanenklooster. Er kunnen achttien personen deelnemen en er zijn nog een paar plaatsen vrij.
We houden rekening met de dan geldende richtlijnen rondom corona. Na inschrijving wordt er contact opgenomen voor een intakegesprek. Als je diegene voor wie je zorgt niet alleen achter kunt laten, dan zoeken we naar mogelijkheden die het beste aansluiten bij jullie situatie. De Parel in Sint Anthonis, een logeerhuis voor zorgvragers uit het Land van Cuijk, zal dit weekend speciaal open zijn om mensen op te vangen.

Voor meer informatie en aanmelding (tot 15 september), kun je terecht bij Centrum Mantelzorg  Land van Cuijk. Telefoon: 0485-700500 of e-mail: mantelzorg@sociom.nl .

 

Archief van nieuws
 
september 2021
augustus 2021
juli 2021
juni 2021
mei 2021
april 2021
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS