Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Wereldse dag op 30 mei
do 18-04-2019
Wereldse dag in Boxmeer op 30 mei!
Meer dan ooit biedt de Boxmeerse koopzondag op Hemelvaart 2019 een werelds programma. Op initiatief van de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer, de gemeentelijke FairTrade Werkgroep en de Wereldwinkel organiseren de winkeliers, scholen, BiblioPlus, culturele en sociale instellingen en stichtingen met projecten in de Derde Wereld de themadag ‘Hallo Wereld’.
Het belooft een feestelijke dag van verbinding en ontmoeting te worden. Op verschillende podia in het dorp kan jong en oud genieten van inspirerende verhalen, muziek, dans en spel.
 
Bewonder de tentoonstellingen van de leerlingen van de deelnemende scholen en kunstenaars. ‘Weef’ samen met een kunstenares mee aan het ‘Tapijt ter Ontmoeting’. Haal een verrassend verhaal uit de ‘Menselijke Bibliotheek’ van BiblioPlus. Ontwerp je eigen speelgoed, sieraad of amulet. Teken je eigen plattegrond samen met een kunstenares. Proef de wereldgerechten die nieuwkomers en de leerlingen van de scholen maken. Luister naar gepassioneerde verhalen en exotische muzikale ritmes door verschillende muziekgroepen. En geniet van de dansvoorstellingen van de diverse Boxmeerse dansscholen.
Vanuit Vortum-Mullem is er de inbreng van diverse bedrijven die de gemeentelijke Fairtrade-sticker mogen dragen. En natuurlijk presenteert ook Stichting Furaha Orphans (Kenia) zich op deze dag. En wie raadt de naam van onze beroemde Mystery guest?
Kijk voor meer informatie op www.hallowereldboxmeer.nl.
 

 

Archief van nieuws
 
mei 2020
april 2020
maart 2020
februari 2020
januari 2020
december 2019
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS