Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Swogb
di 13-04-2021
Een nieuwe bewegingsactiviteit bij de SWOGB         
 
Vanaf april heeft de SWOGB een nieuwe bewegingsactiviteit “Dansend in Balans”, bedoeld voor kwetsbare ouderen. Gerty Jansen is de dansdocente.
Met passie helpt zij mensen weer meer zelfvertrouwen te krijgen, meer controle over hun lichaam en een betere balans. Het is belangrijk dat mensen met een chronische aandoening zolang als mogelijk mobiel blijven.
 
Wat is Dansend in Balans?
Dansend in Balans is een bewegingsprogramma voor mensen met o.a. Parkinson, MS, Reuma, niet aangeboren hersenletsel en voor wie graag wil bewegen. Onder deskundige begeleiding biedt Dansend in Balans een inspirerende en veilige omgeving om met gelijkgestemden actief te zijn en om je vrijer en onafhankelijk te voelen. De ervaring die je in deze les opdoet helpen je om je gedurende de week makkelijker te bewegen.
Positief effect op lichaam en geest
Dansen kan een positief effect hebben op het ziekteproces van de deelnemer. Dans daagt niet alleen het lichaam maar ook de geest continu uit. Een belangrijke voorwaarde van het succes van deze les is, dat het verder moet reiken dan een fysieke inspanning die gericht is op het bestrijden van de symptomen. Ook het trainen van het geheugen is belangrijk: het mechanisme om te kijken, om informatie tot je te nemen om te leren en om beslissingen te nemen. Daarnaast speelt het sociale aspect een cruciale rol.
 
Wil je meer informatie of een video filmpje zien, kijk dan op de website: www.dansendinbalans.nl of mail naar Gerty Jansen info@dansendinbalans.nl

Heb je interesse?
Om te kijken of het bij je past en wat het met je doet, zijn de eerste twee lessen gratis.
De lessen worden wekelijks op donderdag van 10.30u. -11.45u. gegeven, in de balletzaal naast De Weijer. De kosten bedragen €75 per 3 maanden.
Bij voldoende aanmeldingen wordt een tweede groep opgestart.
Je kunt je aanmelden bij Gerty Jansen: info@dansendinbalans.nl

Corona
Het een groep kwetsbare mensen waarvoor bewegen erg belangrijk is en daarom mag deze activiteit doorgang hebben. Natuurlijk wel met 1.5 mtr afstand. Er is hiervoor voldoende ruimte.

 

Archief van nieuws
 
mei 2021
april 2021
maart 2021
februari 2021
januari 2021
december 2020
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS